Belišće osmicom projurilo kroz Vukovar

Danas je odigrana posljednja utakmica 32. kola 3. HNL, nakon dvoboja Vuteksa i Belišća svim je klubovima ostalo za odraditi posljednjih 180 prvenstvenih minuta u kojima ćemo doznati prvaka i ekipu koja će “kliznuti” u MŽNL.

VUTEKS SLOGA – BELIŠĆE 2:8

Belišće je uvjerljivom pobjedom osiguralo i matematički treću poziciju na kraju sezone, postali su nedostižni za Marsoniju kojoj bježe 7 bodova. Vuteks ostaje u opasnoj zoni, dobra mu je perspektiva s obzirom na bodovnu prednost, no nikako bezbrižna s obzirom da svi ispod njih imaju svoju računicu kako se spasiti pada u MŽNL. Sama utakmica bila je “živa” samo 9 minuta, uvodnih 5 do prvog pogotka Belišća, i još 4 minute u završnici prvog poluvremena kada su se nogometaši Vuteksa vratili na -1 i probudili si nadu da mogu do pozitivnog rezultata. Ništa od toga, Belišće je bilo iznimno raspucano. Po dva za goste zabili su Silvio Anočić, Filip Radovanović i Luka Pačar, a po jedan Deni Stojanac i Ivan Lacković, dok su Marina Stanića matirala dva Dominika, Dubravac i Križanović.

Igrač utakmice: Toni Vinogradac

Belišće je pokazalo individualnu kvalitetu, bili su bolji svakako, ne u mjeri koliko rezultat pokazuje, ali zasluženo! Kad primiš toliki broj golova, to više pokazuje o našim slabostima i o našem karakteru koji očigledno nemamo! – riječi su Đorđa Bojića, trenera Vuteksa.

– Rezultatski možda malo prenaglašena, ali potpuno zaslužena pobjeda mojih igrača kojima čestitam. Nije se bilo lako pripremiti za ovu utakmicu nakon svega što se događalo zadnjih dana i sve te pritužbe i konstrukcije koje su dolazile od nekih klubova u kojima se sumnjalo u naše poštenje. Mislim da smo im začepili usta, baš me zanima kako će oni, baš ti koji su prozivali, odigrati ova posljednja dva kola – izjava je Davora Rupnika, trenera Belišća.