Belišće i BSK s licencama, Marsonija bez nje

Nakon što smo objavili da je Cibalia dobila licencu za 2. HNL, HNS je objavio popis svih koji su je dobili, a među njima je kako smo najavili i BSK iz Bijelog Brda koji tako s drugom momčadi Osijeka zatvara trokut slavonskih klubova koji su sigurni drugoligaši sljedeće sezone. Na popisu onih koji ispunjavaju uvijete za 2. HNL u sljedećoj sezoni je i Belišće, no Crvenima nedostaje jedna vrlo bitna, najbitnija komponenta a to je – rezultat.

Oglas

Belišće je tako na čekanju, Marsonia nije dobila licencu u prvom postupku, Brođane čeka žalbeni postupak, ako u njemu zadovolje sve uvijete oni će u kvalifikacije za 2. ligu, a ako niti u žalbenom postupku Bijelo crni ne ishode licencu, u kvalifikacije ide momčad Davora Rupnika.

Oglas

Zanimljivo se sada pitanje nameće oko samih kvalifikacija kojima se još uvijek ne zna termina. Naravno da nitko u tako bitne dvoboje ne može bez ozbiljnih priprema, a ostaje upitno što je sada činiti sturčnom stožeru Belišća, krenuti s pripremama za kvalifikacije ili ne. Brođani su uvjereni da će ishoditi licencu pa se oni “na vlastitu odgovornost” već spremaju za njih, ako ih ne budu igrali može se reći da su si sami krivi, no Belišćani su u prilično nezavidnom položaju. U hrvatskom nogometu jedina konstanta je neizvjesnost, nikada se ne zna što će i kako biti na kraju sezone, ove godine je opravdanje u koroni, ali što će biti sljedeće? Zašto se licenciranje ne bi obavljalo prije početka proljetnog dijela sezone, pa da svi na vrijeme znaju kakva im je perspektiva, a svi pratitelji jasno znaju izglede liga onog trenutka kada se završi posljednje prvenstveno kolo.

Izdane licence za II. HNL za 2020./21.:

Oglas

1. NK BELIŠĆE
2. NK BSK
3. HNK CIBALIA
4. NK CROATIA
5. GNK DINAMO – II. momčad
6. NK DUBRAVA TIM KABEL
7. HNK HAJDUK – II. momčad
8. NK ISTRA
9. NK JUNAK
10. NK KUSTOŠIJA
11. NK LUČKO
12. NK MEĐIMURJE
13. HNK ORIJENT
14. NK OSIJEK – II. momčad
15. NK SESVETE
16. HNK ŠIBENIK
17. NK VARAŽDIN