Barbara Matić bez odličja u judu

Aktualna svjetska prvakinja u judu Barbara Matić borila se za brončanu medalju u kategoriji do 70 kg, ali nije uspjela svladati Ruskinju Madinu Taimazovu. Suparnica je slavila (1-0) nakon minute i pol borbe u “golden scoru”.

Najveća hrvatska judaška uzdanica u Tokiju bila je slobodna u prvom kolu, a u premijernom dvoboju u srijedu ipponom je svladala Portugalku Barbaru Timo. U četvrtfinalu je izgubila od Austrijanke Michaele Pollers (0-1), koja ju je plasmanom u finale povukla u repasaž za broncu. Matić je najprije osigurala borbu za brončanu medalju, tako što je u prvom repasažnom dvoboju ipponom (1-0) svladala Talijanku Alice Bellandi u tzv. “golden scoru”.

No, u izravnoj borbi za brončano odličje izgubila je dvoboj s Ruskinjom Taimazovom

– Baš mi je žao, mislim da sam bila i bolja od nje u prve četiri minute, ali nije bilo dovoljno – kazala je kroz suze Barbara Matić, dodavši:

– Danas sam se super osjećala i to je trebalo biti odličje, ali još sam u dvoboju s Pollers napravila neshvatljivu pogrešku…

Ipak, optimizam je prevladao u procjenama mogućnosti svojih kolegica iz reprezentacije, s posebnim naglaskom na sutrašnji nastup Karle Prodan.

Naš boksač Luka Plantić oprostio se od Olimpijskih igara u Tokiju porazom u poluteškoj kategoriji od Meksikanca Romera Torresa, sudačkom odlukom 4-1. (hoo)