Barakude trijumfalno ušle u Olimpijske igre

Hrvatska je uvjerljivo i očekivano pobijedila Kazahstan u 1. kolu skupine B Olimpijskih igara u Tokiju 23:7 (4:1, 6:3, 8:1, 5:2) Nije da je pobjeda iznenađujuća, jasno, ali kao što smo i najavljivali prije početka olimpijskog turnira, “radovat ćemo se svakom golu i pobjedi”, pa tako se onda opravdano ima razloga veseliti trijumfalnim ulaskom Barakuda u olimpijski turnir Igara u Tokiju.

Oglas

Niti jednog trenutka nije bilo dvojbe kako bi utakmica mogla završiti, a jedino je otvoreno bilo pitanje s kojim će rezultatom biti okončan susret.

Oglas

Ono što je u ovakvoj utakmici bilo bitno jest svladati suparnika, sa što manje stresa, tjelesnog zamora i dakako bez ozljeda. U svemu smo uspjeli. Izbornik je uspio u solidnoj mjeri ne odveć minuta ‘držati’ u igri kapetana Bušlju, pa i Macana, Vrlića, Obradovića, Lončara. Puno rotacija u kojima međutim nije trpjela igra, još manje rezultat.

Oglas

No, zato se jest solidno raspucala vanjska linija – Joković 5, Bukić 4, Obradović 3, Fatović 3, ali i Vukičević i Garcia po 2 gola. Odlično za ‘naštimati ruku’. Još jedna pozitivna crta s uvodne utakmice protiv Kazahstanaca jest i da je pobjeda osigurana brzo, već u prvoj četvrtini, ali i da se Hrvatska od prve sekunde nametnula autoritativno. Čisto za svaki slučaj, da suparniku pokažemo gdje su, protiv koga igraju.

Joković 1:0, Bukić 2:0, Fatović iz peterca 3:0, pa Garcia 4:0! Tako je bilo već na ulasku u osmu minutu. Do poluvremena 10:4, a u trećoj četvrtini potpuni ‘potop’ azijatske momčadi. Tu je dionicu Hrvatska riješila u svoju korist čak 8:1, te je tu već bilo sasvim jasno naznačeno da nam se sprema rekord.

Sljedeću utakmicu Barakude će odigrati u utorak, 27. srpnja protiv Australije s početkom u 12.50 sati.

Najviša hrvatska pobjeda na OI

Nikada više kao protiv Kazahstana u Tokiju. Nikad više nije hrvatska reprezentacija postigla pogodaka u jednoj utakmici na nekom olimpijskom turniru, ali jednako tako i nikada većom gol-razlikom nije svladan suparnik u povijesti svih naših nastupa na Igrama. To je također učinak ovih 23:7 protiv Kazahstana.

Do Tokija, najviša pobjeda Hrvatske na olimpijskim igrama bila je 12:1 protiv Egipta na OI u Ateni 2004.

Jubilarna 30. olimpijska pobjeda Barakuda

Postoji i još jedan rekord. Slavlje nad Kazahstanom je jubilarna, 30-ta pobjeda Barakuda na olimpijskim turnirima, od Atlante ’96. pa do eto sada Tokija, 20. Ukupno 48. utakmica i 30. pobjeda. Idemo dalje…

Izvor: Hrvatski vaterpolo savez