/Barakude se bore za finale SP i odlazak na OI U 10:30 PROTIV ŠPANJOLACA
23-07-2019: WK waterpolo: Croatia v Germany: Gwangju
{prsn}
Gwangju South Korea 23/07/2019
Waterpolo M36 CRO - GER
18th FINA World Aquatics Championships
Nambu University Grounds 
Orange Pictures / Deepbluemedia / Insidefoto

Barakude se bore za finale SP i odlazak na OI U 10:30 PROTIV ŠPANJOLACA

Jedna utakmica – dva cilja. To je za u biti svakog od polufinalista ovog Svjetskog prvenstva predstojeće polufinale. Drugi nas ne zanimaju u tolikoj mjeri, osim u smislu kvalitativne prijetnje nama, ali pred Barakudama je sada, teniskim rječnikom meč-lopta za Tokio, ali i prvi korak k priželjkivanom cilju, ulasku u finale Svjetskog prvenstva. Bilo bi to naše treće uzastopno. No, idemo redom.

 

Budući da je Srbija izgubila u četvrtfinalu SP (poraženi od Španjolske), a oni su se kroz Svjetsku ligu već plasirali na Olimpijske igre u Tokiju, sada je znano da će samo finalisti iz Gwangjua već ovog četvrtka osigurati olimpijsku vizu. Bit će prilika i kasnije, kroz Europsko prvenstvo, a potom i kvalifikacijski turnir, ali o tomu se sada ne razmišlja. Cilj je Tokio, sada i ovdje, u Južnoj Koreji. Nekako se odavde Japan i najbolje vidi, u susjedstvu su.

 

Međutim, drugi, a jednako sladak cilj je svakako pokušaj obrane zlata iz Budimpešte prije dvije godine. Činjenica da takvo što još nitko nije ostvario od 2001. (bili su to upravo Španjolci, sadašnji nam polufinalni suparnici), izazov je tim veći.

 

– Svi znamo koliki je ulog u igri. Znamo tko i što sve stoji pred nama, ali jednako tako znamo i po što smo ovdje došli. Dakako, korak po korak. Prve smo ciljeve ostvarili, od prvog mjesta u skupini, do pobjede u četvrtfinalu. Sada polako dižemo uloge. Vjerujem, uvjeren sam, a jednako tako i svi igrači koji žele pobjedu, da mi to možemo učiniti. Da možemo svladati Španjolsku jer to je jedino o čemu sada i razmišljamo – kaže izbornik Ivica Tucak.

 

Suparnik je to s kojim je Hrvatska dvaput igrala ove godine. Oba puta u polufinalu, različitih natjecanja, od Europa kupa do Svjetske lige. Oba puta je Hrvatska slavila, ali ovo sada je ipak novi test.

 

– Vrlo jaka momčad s nekoliko odličnih pojedinaca. Od Perronea oko kojeg se sve vrti, koji gradi akcije, preko Munnariza koji je odličan šuter, vrlo dobrog vratara Lopeza. Primijetili smo da su protiv Srbije postigli dosta golova s pozicije centra i na to ćemo morati osobito pripaziti. Jako dobro znamo što i kako igraju i što će nam nastojati učiniti, kako nas spriječiti, ali i mi ćemo se dobro pripremiti – dodao je hrvatski izbornik.

 

Ono što temeljno odlikuje igru Furije svakako je silna brzina, izrazito su “kontraška” momčad, iako tako što nisu pokazali u četvrtfinalu protiv Srbije.

 

– Ono što mi moramo učiniti je nikako ne ponoviti Njemačku jer tu smo puno toga krivo radili, suprotno od dogovorenog. Očekujem jako tešku utakmicu, ali i vjerujem u uspjeh – spomenuo je Maro Joković. Kolega mu Ante Vukičević je dodao.

 

– Mi samo trebamo odigrati našu igru, a to je da prvenstveno zatvorimo njihove centre. Jasno i zatvoriti njihovu kontru koja je ubojita, te na neki način malo više pripaziti na Munnariza i Granadosa koji su im glavni šuteri. Idemo svom snagom, pobjeda im je imperativ.

 

Po čemu je Španjolska drukčija od svih momčadi s kojima je Hrvatska dosad igrala, pokušao nam je približiti branič Hrvoje Benić.

 

– Brza i agresivna obrana, te protunapadi. To su njihove odlike, najveća snaga. Ako to zatvorimo, njihove kontre, onda mislim da imamo velike šanse za pobjedu.

 

Jedna utakmica – dva cilja, ali i 13-ica mladića spremnih dosegnuti oba cilja jednim udarcem.

Podijeli
  •  
  •  
  •