Barakude lako preko Nijemaca, u četvrtfinalu protiv Gruzijaca

Hrvatski su vaterpolisti pobjedom okončali nadmetanje u skupini turnira u Rotterdamu. Baš nikakve dvojbe u pogledu konačne pobjede nije bilo niti jednog trenutka u bazenu. Sve što su Nijemci uspjeli učiniti su bila dva izjednačenja u otvaranju utakmicu (1:1 i 2:2). Načelno, Njemačka nas igrom nije nimalo iznenadila, odnosno uz svo dužno uvažavanje suparnika, odigrali su vrlo loše, ispod razine, a takvi su cijelim ovim turnirom.

To međutim ni na koji način ne umanjuje vrijednost i zasluženost pobjede naših vaterpolista. Ponovo ozbiljno, s ponešto izmijenjenom obranom, silovito u napadu s perfektnom realizacijom igrača više. Kapetan Andro Bušlje je dao poseban ton igri. Ne samo zbog 5 golova, što je samo gol manje od njegovog osobnog rekorda pod reprezentativnom kapicom (6 golova Rumunjima na Europskom prvenstvu u Zagrebu 2010.), nego i zbog jedne blokade, jedne asistencije, dvije oduzete lopte. Na kraju druge četvrtine u samo 45 sekundi je uspio postići dva gola i ukrasti jednu loptu. Genijalno!

Ovime je okončan prvi dio nadmetanja na predolimpijskom turniru i sada slijedi eliminacijski, te baš stoga opasniji dio. Za početak, u četvrtfinalu (petak, 18.00 – HTV 2) Gruzija. Nije mjerilo vrijednosti Hrvatske, ali oprez i maksimalna budnost se podrazumijevaju. Potom slijedi u polufinalu bolji iz dvoboja Crne Gore i Nizozemske. Ukoliko smo donedavno odbrojavali koliko je do Rotterdama, sada odbrojavamo do Tokija!

Ante Vukičević MVP utakmice

Bilo je dosta kandidata za najkorisnijeg igrača utakmice s Njemačkom, a svakako da je i Ante Vukičević jedan od njih, te sasvim zasluženo biva nakon utakmice nagrađen posebnom plaketom. Četiri pogotka iz pet pokušaja, dva zarađena izbačaja, jedan asist i stalan rad u bazenu, konstantno opasan. Bravo i za Antu.

Mile Smodlaka, pomoćni trener:

– S ovim protiv Njemačke smo u stožeru jasno zadovoljni. Bilo je vrlo, vrlo dobro, neke stvari i odlične. malo smo morali modificirati igru u našoj obrani, zbog tog velikog broja isključenja kojima smo bili izloženi u ranijim utakmicama. Gruzija? Dobro, mislim da bi bilo bespredmetno pričati o Gruziji i strahu od Gruzije. Poštovanje da i maksimalna ozbiljnost ulaska u susret, ali to je sve.

Luka Bukić:

– Nisu Gruzijci odigrali toliko loše ni protiv Grka, ni protiv Crnogoraca, ali jasno je i da smo mi bolji od njih. Dobro ćemo se pripremiti za njih, ima dosta igrača koje znamo, od onih naših pa do Baraldija. Analizirat ćemo ih dobro i nadam se da problema neće biti.

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.