Antun Labak više nije trener Višnjevca

Sve je pomalo iznenadila vijest kako sada već dojučerašnji trener Višnjevca, Antun Labak i uprava kluba raskinuli suradnju, te da đakovački stručnjak više neće voditi momčad u nastavku sezone.

Oglas

Do smjene je došlo u četvrtak, dan nakon domaćeg poraza od Valpovke, koji je Višnjevčanima bio prvi domaći poraz u sezoni. Po riječima trenera Labaka, njemu su navodno presudili rezultati u posljednjih nekoliko kola. Posljednju je prvenstvenu pobjedu Višnjevac upisao 20. ožujka kada su na svom terenu svladali Slavonca iz Komletinaca. Međutim, u posljednjih su pet kola, u susretima s momčadima Tomislava iz Cerne, Radničkog iz Meca, Borcem iz Bobote, Diljem i Valpovkom, Višnjevčani osvojili tek dva boda. Labak je ipak potvrdio da je kralj kupova, pa je i s Višnjevcem osvojio Kup NS Osijek i kvalificirao se u 1. kolo Županijskog kupa gdje će se Višnjevac suočiti s Čepinom u srijedu, 27. travnja.

Oglas

Momčad se trenutno nalazi na devetom mjestu prvenstvene tablice, s 36 osvojenih bodova. Danas Višnjevčani gostuju u Županji kod Radničkog, a momčad će voditi dvojac Marijan Mihaljević i Nenad Šuto.

Oglas

Kontaktirali smo trenera Labaka s kojim smo razgovarali o razlozima ostavke:

Istina je da više nisam trener Višnjevca. U četvrtak sam dobio telefonsku obavijest kako se sastala uprava kluba koja je na sastanku odlučila kako raskidaju suradnju sa mnom. Nije mi preostalo ništa drugo nego prihvatiti njihovu odluku. Oni su navodno nezadovoljni rezultatima momčadi u posljednje vrijeme. Po meni su rezultati u redu, naravno da je moglo negdje i malo bolje, no u globalu je sve to ok. Atmosfera u svlačionici je bila jako dobra, da je bilo drugačije ja bih sam odstupio, međutim smatram da smo dečki i ja stvarni kliknuli, te da smo radili dobar posao. Telefonski me poziv neugodno iznenadio jer znam da smo stvarno maksimalno radili te da smo korektno obavljali svoj posao. Što je tu je, idemo dalje, razišli smo se u korektnim odnosima. Višnjevcu u budućnosti želim puno sreće, bila mi je čast voditi ovaj klub, te se nadam da će se uskoro vratiti na mjesto gdje objektivno pripadaju. – za Sportalo je rekao Antun Labak, dojučerašnji trener Višnjevca.