Antonio Sekulić: “Ovo je savršena sportska godina”

Mladi Oriovčanin Antonio Sekulić živi svoje najbolje sportske dane. 2020. godina mnogima nije baš dobra, korona je učinila da malo tko razmišlja pozitivno, no Antonio će je zasigurno dugo pamtiti i to samo po dobrom. Ovaj supertalentirani mladić je napravio pravi hattrick vrhunskih rezultata, osvojio je sve najvrijednije u svijetu HR futsala: Najveći hrvatski malonogometni turnir Kutiju šibica, zatim najveći turnir u Dalmaciji Torcida kup  i kao šećer na kraju naslov prvaka Hrvatske!

Oglas

Antonio je zbog nogometnih obveza prekinuo školovanje u Slavonskom Brodu i nastavio ga u Zagrebu, a sport mu je dio života “od kako je prohodao”

Oglas

– Sportom sam se počeo baviti već od pete godine, a u futsal sam ušao kao kadet paralelno sa velikim nogometom. U 18. sam se odlučio igrati samo futsal na nagovor Kujtima i Koraba Morine kod kojih sam igrao jednu polusezonu u Nacional Gimki, stvarno imam prelijepo sjećanje na te dane. Klubovi u kojima sam do sada igrao su bili Mnk Brod 035,Nacional Gimka, Split Tommy i sada Olmissum – za sportalo je prepričao novi prvak države!

Oglas

Kako smo rekli u uvodu, za tebe je ovo fenomenalna godina

Sve nas je pogodila ova godina uzrokovana pandemijom i nadam se da će što prije sve doći na svoje mjesto… Hvala Bogu tako se poklopilo ove godine, Kutija pa sada naslov prvaka, a dodao bih još da sam kroz godinu dana osvojio i Torcida kup najprestižniji turnir u Dalmaciji! Teško je poželjeti nešto više u 365 dana!

Finale protiv favoriziranog Novog vremena bilo je sjajno, 3:3 pa slavlje nakon penala. Kako si ti to doživio dolje na terenu?

Na terenu je bila teška borba, čestitam svim sudionicima finala na pravoj i bespoštednoj borbi, a svojim suigračima, stručnom stožeru i svima u  klubu od srca zahvaljujem, pokazali smo da smo više od ekipe, da smo OBITELJ!
Kako je uopće došlo do dolaska u Omiš, u Olmissum?
Na poziv Duje Maretića,trenera koji mi je u Splitu bio trener u juniorima i pomoćni trener prve ekipe, pozvao me, na prvom sastanku cijele ekipe imperativ je bio polufinale, ali moji suigrači su takvog karaktera i ne zadovoljavaju se malim stvarima i kada smo već došli tamo nije bilo povratka, vjerovali smo da možemo i otišli smo do kraja!
Gdje se vidiš u budućnosti, kakvi su ti sportski planovi?
A ne bih sada prognozirao ništa, nikuda ne žurim,  ali želim u dogledno vrijeme naravno napraviti iskorak i okušati sreću negdje vani kada za to i ako dođe vrijeme. Za sada moram puno učiti, skupljati iskustvo i još više raditi u sredini gdje jesam! Ako smijem iskoristio bih priliku i zahvalio vama na Sportalu, stvarno Vas redovito čitam i guštam u vijestima koje donosite – za kraj je rekao Antonio Sekulić.
Foto: MNK Olmissum