Ante Bulat više nije trener Vukovara

Hrvatski nogometni klub Vukovar i Ante Bulat razišli su se nakon samo jedne polusezone suradnje. Pomalo je iznenađujuće došlo do angažmana Bulata koji je trenerski posao obavljao u mlađim kategorijama Papuka iz Velike, ali je i sadašnji razlaz ipak iznenađenje unatoč činjenici da bodovni učinak Vukovara nije na razini pojedinačne kvalitete momčadi, ali zaostatak za vrhom nije nedostižan.

Sa sad već bivšim trenerom došlo je do sporazumnog raskida ugovora po završetku jesenskog dijela polusezone. Rođeni Šibenčanin preuzeo je HNK Vukovar 1991 uoči početka nove sezone i klub ostavio na četvrtom mjestu 3. HNL Istok poslije 17 odigranih kola.

Bulat je u prvenstvu upisao devet pobjeda, tri remija i pet poraza, a kako su ambicije kluba bile više od aktualne pozicije na tablici, došlo je do rastanka.

O novom treneru obavijestit ćemo pravovremeno, a gospodinu Bulatu želimo puno uspjeha u nastavku trenerske karijere – stoji u priopćenju na službenoj Facebook stranici HNK Vukovar.

– Jučer sam sjeo s vlasnikom kluba i upravom gdje smo se dogovorili da se raziđemo. Prije svega želim zahvaliti igračima koji su bili pravi profesionalci i maksimalno odrađivali sve svoje zadaće, nažalost malo nam je sreća okrenula leđa u nekim utakmicama i objektivno nisam napravio posao koji se očekuje. Uvijek je logično mijenjati trenera, nemam apsolutno nikakve zamjerke vodstvu kluba, dapače, iskreno zahvaljujem vlasniku Buzovu i predsjedniku Štreku na ukazanoj prilici, svojim suradnicima Željku, Dariju i Tihi isto tako na krasnoj suradnji. Što se kluba tiče siguran sam da ova momčad i te kako može u proljeće stići i prestići Marsoniju i Belišće, potpuno vjerujem u dečke i vodstvo kluba da će napraviti pravi posao i ostvariti ambicije. Nadam se da će se i publika vratiti na tribine i pomoći im kao i da će se Grad još više potruditi da Vukovar ostvari plasman kakav je zacrtan – rekao je sada već bivši trener Vukovara Ante Bulat.

Vukovar je za kraj jeseni minimalno slavio protiv Bedema, a Bulata su posla stajali loši rezultati s momčadima iz gornjeg doma, niti u jednom derbiju Vukovar nije slavio, padali su redom protiv Belišća, Marsonije, Naška, Đakova i Čepina, dok su bod uzeli na gostovanju kod Slavonije gdje su i bili najbliži slavlju u derbijima. S druge strane, skupljeno je 30 bodova, zajedno sa Belišćem Vukovar ima najbolju obranu lige sa 10 primljenih golova, uz malo sportske sreće, više koncentracije u realizaciji i manje ozljeda s nekoliko bodova više jesen bi bila – uspješna. Takav je trenerski posao, na kraju se samo bodovi broje..

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.