Andrija Besek preuzima novu funkciju u Radničkom iz Županje

Iza nogometaša Radničkog iz Županje je još jedna sezona u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Osijek-Vinkovci. Županjci su sezonu završili na 12. mjestu s 40 osvojenih bodova. U 33 su prvenstvene utakmice zabilježili 11 pobjeda, 7 remija i 15 poraza.

Oglas

U sljedeću će sezonu nogometaši Radničkog krenuti pod vođenjem novog trenera budući da nakon osam godina stolovanja na klupi Slatkih odlazi trener Andrija Besek, koji je u ovih osam godina postigao brojne uspjehe. Besek je s momčadi napredovao čak dva ranga, a za to je vrijeme uspio stabilizirati klub i ekipu koja je ravnopravan član Međužupanijske lige. Neprekidno je na klupi Radničkog bio čak osam godina, što je najduži staž u povijesti kluba. Zbog svega toga, uprava kluba je treneru Beseku ponudila novu funkciju u klubu koju je on objeručke prihvatio. Razgovarali smo s trenerom Besekom koji nam je objasnio o čemu se radi.

Oglas

Sportalo: Osam godina voditi momčad, uopće nije mala stvar, niti je to jednostavno. Kako ste donijeli odluku da se maknete s klupe?

Oglas

Besek: Prije svega zahvalio bih svim igračima, članovima Uprave kluba i našim vjernim navijačima Krvopijama što si mi omogućili da 8 godina provedem u klubu i da zajedničkim snagama ostvarimo planirane sportske ciljeve. Odluka da više ne budem trener iz mog kuta nije bila laka. Do nje je došlo prvenstveno zbog moje aktualne poslovne zauzetosti zbog koje se više ne mogu maksimalno posvetiti zahtjevnom trenerskom poslu.

Sportalo: S momčadi ste ostvarili velike uspjehe. Koji možete označiti kao najveći?

Besek: Najvećim uspjehom smatram da se klub stabilizirao i da je konkurentan u aktualnom rangu natjecanja, koji u ovim okolnostima apsolutno odgovara ambicijama NK Radničkog, s obzirom na njegovu bogatu nogometnu povijest. Isto tako u rezultatskom smislu treba istaknuti osvajanje kupa Nogometnog središta Županja u konkurenciji gradskog rivala Graničara, uz tri odigrana finala. Na kraju, osvojena su i tri malonogometna klupska dvoranska prvenstva u konkurenciji svih klubova iz županjskog nogometnog središta.

Sportalo: Možete li nam reći nešto više o novoj ulozi? Što će u budućnosti biti Vaš posao?

Besek: Nakon razgovora s predsjednikom Ivom Rešićem i sportskim direktorom Vlatkom Bilićem odlučio sam prihvatiti mjesto člana Uprave zaduženom za struku, koji će u dogovoru s trenerom voditi brigu o igračkom kadru, odnosno poraditi na stvaranju uvjeta da kvalitetni i perspektivni igrači ostanu, kao i da dođu u klub. Osim toga, moja zadaća će biti nastojati prepoznati nove organizacijske mogućnosti kluba kako bi klub funkcionirao na višoj razini nego što je aktualna.

Sportalo: Gdje vidite Radnički u sljedećoj sezoni? Možda savjet za novog trenera?

Besek: Vjerujem da ovaj igrački kadar, uz neka osvježenja u ofanzivnom i veznom dijelu, može biti u novoj sezoni plasiran od sredine prema gornjem dijelu tablice. Novom treneru želim puno uspjeha na svim razinama te što manji broj ozljeđenih igrača kroz sezonu. – zaključio je Andrija Besek.