/Andrej Kedveš i Petar Jaman u Kini na profesionalnom K-1 turniru ĐAKOVAČKI BORCI ANDREJ KEDVEŠ I PETAR JAMAN U IŠČEKIVANJU BORBI
K-1 đakovo, borilački sport

Andrej Kedveš i Petar Jaman u Kini na profesionalnom K-1 turniru ĐAKOVAČKI BORCI ANDREJ KEDVEŠ I PETAR JAMAN U IŠČEKIVANJU BORBI

Đakovački Kickboxing klub „Blitz“ nastavlja sa međunarodnim natjecanjima. Dvojica đakovačkih boraca Andrej Kedveš i Petar Jaman s trenerom Danijelom Šimundićem nalaze se u kineskom gradu Shenzhengu gdje očekuju nastup na profesionalnom K-1 turniru u organizaciji WLF (Wu lin feng). Iskoristili smo priliku i treneru Danijelu Šimundiću postavili nekoliko pitanja o boravku male đakovačke ekipe u kineskom gradu.

Meč Andreja Kedveša protiv Meng Guo Donga bit će u subotu u 20 sati (u 13 sati po hrvatskom vremenu), a Petar Jaman protiv Hao Guanghua u 23 sata ( u 16 sati po hrvatskom vremenu)

O pozivu na ovo kinesko natjecanje, trener Šimundić odgovara: „Ovo je profesionalno K-1 natjecanje u organizaciji jedne od najvećih kineskih agencija pod nazivom WLF (Wu lin feng) koja je među pet najjačih svjetskih kickboxing organizacija. Ova organizacija tijekom godine organizira 20 do 30 priredbi godišnje po cijelom svijetu. U Europi su slabo prisutni, ali najviše nastupa organiziraju ovdje u Kini. Promotori ove agencije prate sva europska kickboxing natjecanja, vidjeli su nastupe Andreja Kedveša i Petra Jamana i odlučili su nas pozvati. Ako ovo natjecanje usporedimo s nogometom, mogu reći da ćemo u Shenzhengu igrati ligu prvaka. Na ovo natjecanja dolazi najbolji svjetski borci, posebice oni u nižim težinskim kategorijama tako da nam je čast biti na ovom natjecanju. Organizatori su nam obećali, da ukoliko ostvarimo dobar nastup, novi poziv“.

O odlasku u Kinu, Šimundić kaže: „Put u Kinu bio je doista naporan. Kada sve zbrojim putovali smo ukupno 24 sata. Presjedali smo čak tri puta i na samo putovanje potrošili punih 16 sati. S čekanjima u zračnim lukama ukupno cijeli put traje 24 sata. Osim toga, vremenska razlika je sedam sati tako da se i na taj detalj prilagođavamo. Vjerujem da ćemo se do mečeva prilagoditi i u arenu izaći potpuno spremni. I Andrej i Petar odlično se osjećaju i jedva čekaju trenutak kada će ući u ring“.

Ovo je prvi boravak u Kini. Slobodno vrijeme: „Nemamo baš previše slobodnoga vremena jer svaki trenutak koristimo za odmor u hotelu. Andrej do meča mora skinuti još nekoliko kilograma tako da mu je ograničen unos  tekućine i hrane. Službeno vaganje je u petak u 10:00 sati (po kineskome vremenu) tako da ćemo tada i prvi puta uživo vidjeti protivnike“.

Više pročitajte na Đakovo-sport.com

Podijeli
  •  
  •  
  •