/Andrea Glomazić u dresu Plamenih! U NEDJELJU PLAMENE UGOŠĆUJU SPLIT!
andrea plamen

Andrea Glomazić u dresu Plamenih! U NEDJELJU PLAMENE UGOŠĆUJU SPLIT!

Nakon igranja u Crnoj Gori, mlada djevojka iz Nikšića Andrea Glomazić odlučila je svoj put nastaviti u Hrvatskoj točnije u Požegi za koju je dobila preporuku od menadžera. Za Plamen Požegu odigrala je već nekoliko kola i pokazala se kao mlada i prespektivna igračica.

Andrea je rođena 05.02.2001. godine u Nikšiću, završava srednju ekonomsku školu također u Nikšiću.

–  S obzirom na to da potičem iz sportske obitelji, tata mi je trener, a tetka je takođre igrala košarku. Košarka je bila sastavni dio dana tako da sam odlučila sa 10 godina uđem još dublje u svijet košarke. Počela sam trenirati u svom rodnom gradu Nikšiću u klubu “Roling” gdje sam prošla sve mlađe selekcije. Sa 15 godina sam dobila ponudu da idem igrati u Italiji u klubu “Umana Reyer” iz Venecije, ali tamo na žalost nisam ostala dugo zbog problema sa vizom. Tako da sam se na polu sezoni vratila u svoju državu i otišla igrati za klub “Lovcen” sa Cetinja gdje sam odigrala sezonu i pol. Poslije Cetinja sam se vratila u svoj grad gdje sam bila jednu sezonu i sada je na red dosao klub “Plamen” iz Požege. 

IMG_2255

Kako si se do sada snašla u Požegi, kakvi su ti dojmovi o gradu i klubu?

Obično kada dođete u novi grad početak bude težak, međutim trener kao i suigračice su mi pružile ruku pomoći od prvog susreta tako da sam se uz njihovu pomoć navikla jako brzo. Požega je veoma miran gradić koji ima veliku dušu. Gradić u kojem sam za vrlo malo vremena upoznala ljude s kojima bih voljela zadržati prijateljstvo i do kraja života. Zapravo mislim da Požegu pored predivnih mjesta krase najviše ljudi u njoj. 

IMG_2314

S kim se od suigračica najviše družiš?

Trudim se da sa svim curama imam zdravu komunikaciju kako sa starijim djevojkama tako i sa djevojčicama koje dolaze na naše treninge. Ali bih izdvojila Lauru, Lanu i Moniku koje ne mogu izbjeći.

IMG_2470

I za kraj što očekuješ protiv Splita u nedjelju?

Očekujem da uđemo skoncentriranije i u napadu i u odbrani pogotovo sto se tiče skokova u odnosu na utakmice koje smo odigrali do sada. Mislim da ako budemo igrali na našem najboljem nivou da ćemo utakmicu završiti sa pozitivnim rezultatom. Split iako ima 4 poraza sigurno neće doći prekriženih ruku, tako da ih očekujemo spremne u potpunosti.

Plamene u nedjelju u 16:00 sati dočekuju ekipu iz Splita u SD ”Tomislav Pirc”.

IMG_2483

 

Podijeli
  •  
  •  
  •