Anamaria Govorčinović na Olimpijadi, Vanesi Tot popravni ispit

Zagreb, 13. svibnja 2021. – Na europskim olimpijskim kvalifikacijama u kajaku i kanuu na mirnim vodama, koje se održavaju u Segedinu (Mađarska), hrvatska kajakašica Anamaria Govorčinović ostvarila je olimpijsku normu osvojenim drugim mjestom u ženskoj finalnoj utrci discipline kajak jednosjed (K-1) na 500 metara. Članica zagrebačkog KKK Matija Ljubek bila je druga s vremenom 1:56.70, dok je najbrža bila Španjolka Isaberl Contreras (1:56.15).

 

Od naših mirnovodaša na kontinentalnim kvalifikacijama nastupili su još kanuistica Vanesa Tot, koja je u finalu zauzela 9. mjesto, te kajakaš Antun Novaković koji se nije plasirao u finale. Tot i Novaković imaju još jednu priliku izboriti nastup u Tokiju – na svjetskim kvalifikacijama 20. i 21. svibnja u ruskom Barnaulu.

Kao prva hrvatska kajakašica u povijesti s osiguranim olimpijskim nastupom, 24-ogodišnja Govorčinović se za Tokio pridružila kanuistu u slalomu na divljim vodama Matiji Mariniću. Na HOO-ovu popisu evidentnih kandidata i kandidatkinja za OI u Tokiju trenutačno su 43 sportaša i sportašice.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita kajakašici Anamariji Govorčinović ostvarenje sportskog sna – izborenu olimpijsku ‘vizu’ za Tokio!

Izvor: HOO