/Ana Vojtulek karijeru nastavlja u Ragusi POŽEŽANKA ĆE PONOVNO U BORBU ZA NASLOV PRVAKA
brod na savi plamen juniorke

Ana Vojtulek karijeru nastavlja u Ragusi POŽEŽANKA ĆE PONOVNO U BORBU ZA NASLOV PRVAKA

Mlada hrvatska košarkaška reprezentativka, Požežanka Ana Vojtulek svoj košarkaški put nastavlja u Dubrovniku, odnosno tamošnjem ŽKK Ragusa. Nakon matičnog Plamena, te dvije sezone u zagrebačkom Medveščaku krajnji jug Hrvatske treća je destinacija u karijeri ponajboljeg centra Prve lige.

Nakon osvojena dva prvenstva i dva kupa sa ŽKK Medveščakom odlučila sam se za promijenu kluba. Po završetku sezone, dobila sam par ponuda, inozemnih i domaćih. Odlučila sam se za Dubrovnik koji ima ambicija ostvariti bolji rezultat nadolazeće sezone. Predsjednik kluba pokazao je veliki interes za postizanje boljih rezultata, dovodenjem trenera Braslava Turića koji je zadnjih šest godina proglašen najboljim trenerom i Ive Todorić koja je proglašena najboljom igračicom Hrvatske lige – rekla je Ana za Sportalo.

Možemo reći da je s ovakvim pojačanjima jasno da je cilj naslov prvaka, koga tu vidiš kao najjači konkurenciju?

Rosteri se još slažu u svim ekipa, kao jače konkurente smatram Šibenik, Trešnjevku i Medveščak iako će i drugi klubovi biti u igri. Liga je smanjena na 10 klubova čime će prvenstvo biti neizvjesnije.

Gdje se vidiš u budućnosti, kakvi su ti osobni planovi za razvoj karijere?

U našoj ligi ima dosta dobrih trenera koji svoje znanje prenose na nas košarkašice tako i na mene. Smatram da u mojoj igri ima još dosta mjesta za napredak uz stručan i kvalitetan rad.
Ako se u budućnosti pojavi klub koji igra najjaču ligu u Europi normalno da ću takvu priliku iskoristiti jer moja je želja da jednog dana igram u takvom klubu – zaključila je Ana o svojim ambicijama.

Podijeli
  •  
  •  
  •