Ana Šimić nije uspjela izboriti nastup u olimpijskom finalu skoka u vis

Tokio, 5. kolovoza 2021. – Najbolja hrvatska skakačica u vis Ana Šimić nije se uspjela plasirati u finale Olimpijskih igara u Tokiju. Preskočenih 186 centimetara nije joj bio dovoljno za prolazak jutarnjih kvalifikacija na Olimpijskom stadionu u Tokiju.

Oglas

Iz prvog pokušaja preskočila je letvicu na 182 centimetra, iduću na 186 iz drugog pokušaja, da bi letvicu na visini od na 190 cm rušila sva tri puta. Najbliže preskakanju te visine, preko koje ove sezone još nije “letjela”, bila je u prvom pokušaju. Uspješan prelet značio bi joj i finale, no letvica nije ostala…

Oglas

 

Oglas

– Natjecanje je bilo dobro i nisam previše razočarana jer sam u posljednji trenutak i izborila normu. Nisam previše ni trenirala, tako da si ne mogu ništa zamjeriti. Nisam sigurna da ću se još natjecati ove sezone, moram malo stati i razmisliti, te odlučiti što dalje – izjavila je Šimić nakon natjecanja.

 

Ovo su joj bile treće Igre, a i u Londonu i Riju je također zapela u kvalfikacijama. U Londonu je preskočila 180, a u Riju 189, što također nije bilo nije bilo dovoljno za finale. (hoo)