/Amerikanci u finalu svjetskog prvenstva hrvatske dijaspore CROAT SAN PEDRO I CROATIA TORONTO U FINALU
dijaspora hns dražen patarčić

Amerikanci u finalu svjetskog prvenstva hrvatske dijaspore CROAT SAN PEDRO I CROATIA TORONTO U FINALU

U srijedu su odigrane posljednje utakmice Skupina A i B Svjetskog prvenstva klubova koje su utemeljili Hrvati izvan domovine i klubova nacionalnih manjina.

U Skupini A, branitelj naslova Pajde Möhlin pokušao je ostvariti visoku pobjedu nad Canberrom, no konačnih 4:1 nije bilo dovoljno za prvo mjesto na tablici.

Dvostruki strijelci za Pajde Möhlin bili su Dino Dizdarević i Luka Kožić, a jedini je pogodak za Canberru postigao Luca Mauragis. Pobjednik Skupine A, zahvaljujući boljoj gol-razlici, tako je Croat San Pedro, a Pajde Möhlin igrat će za treće mjesto. Canberra će se boriti za peto, protiv Slavonije iz Berna.

Croatia Toronto osvojila je Skupinu B i drugom uvjerljivom pobjedom na turniru. Ovog je puta visoko porazila Reprezentaciju vojvođanskih Hrvata, a za 5:0 na semaforu pobrinuli su se Jure Glavina (2), Jarred Philips, Damion Graham i Goran Konjević.

Razigravanje za konačni poredak na rasporedu je u petak, 28. lipnja.

Za peto mjesto: Canberra – Slavonija Bern (Stadion NK Sesvete, Sesvetska dolina, 16:15)
Za treće mjesto: Pajde Möhlin – Reprezentacija vojvođanskih Hrvata (Stadion NK Sesvete, Sv. Josip Radnik, 16:15)
Finale: Croat San Pedro – Croatia Toronto (Stadion NK Sesvete, Sv. Josip Radnik, 18:30)

Foto HNS (Dražen Patarčić)

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.