Ambiciozne Puležanke potučene do nogu od razigranih Plamenih

Uvjerljivu pobjedu na gostovanju u Domu sportova Mate Parlov u Puli upisale su košarkašice Plamena i zorno pokazale da su najave o visokim ambicijama potpuno utemeljene.

Oglas

ŽKK PULA ORVA GRUPA – PLAMEN 74:108 (20:33, 25:29, 12:26, 17:20)

Oglas

Već nakon prve utakmice sezone smo rekli da je ovo ozbiljno dobra ekipa, uz pravog centra možda i glavni kandidat za titulu prvaka, naravno uz dozu sportske sreće, prvenstveno vezane za zdravlje. Nikada Englman nije imao ovako širok igrački kadar, izostanak jedne od nositeljica igre uvijek se osjetio, no sada bez Martine Kujundžić koja je svakako u toj kategoriji Plamene “prošetaju” Pulom. A Pula je dobra, ekipa koja će biti u vrhu lige po svemu sudeći. Pet igračica s dvoznamenkastim brojem poena, lijepe minute i za “klinke”, sve su to blagodati širine kadra, a posebno će se osjetiti u drugom dijelu sezone kada će nositeljice biti manje izraubane i manje sklone ozljedama. Praktično je sve bilo odlučeno već u prvoj četvrtini, odjurile su požeške košarkašice na +13 i kasnije to samo povećavale.

Oglas

Najefikasnija je bila Jelena Ivezić, zaustavila se na 29 poena u 32 odigrane minute, imala je najbolja požeška košarkašica i po sedam asistencija i skokova. Lea Miletić i Emilija Podrug su ostvarile double double učinak, Podrug je imala 13 poena i čak 17 skokova, Miletić 21 poen i 10 skokova, uz nestvarno dobar postotak šuta (9/9 za dva, 10/11 slobodna bacanja i 1/2 za tri poena). Emiliji je nedostajala jedna asistencija za triple double, imala je 9 asista. Izvrsno su svoj posao odradile i Kira Lowery koja je ubacila 15, te Nevena Vulković s 18 poena.

Četvrta je to pobjeda Plamena u sezoni, u skupini su ekipa s učinkom 4:1 zajedno s KAŽL i Ragusom koja sljedećeg vikenda gostuje u obnovljenom Grabriku. Jedini na maksimalnom učinku 4:0 je Medveščak kojeg čeka težak gradski derbi protiv Trešnjevke.

ZADAR PLUS – BROD NA SAVI 83:70 (21:20, 17:16, 19:11, 26:23)

Hrabru su utakmicu odigrale košarkašice Broda na Savi u Zadru, dugo su bile u egalu, no treća četvrtina presudila je u korist Zadra. Brođanke su izgubile bitku pod obručima, čak 16 skokova više za Zadar nije bilo moguće nadoknaditi. Još jednom fantastična je bila Shaniya Jones, zabila je 26 poena, na 20 se zaustavila Tamara Jovančević koja je imala i 13 skova, gotovo pola čitave ekipe, jako dobru utakmicu odigrala je i Edita Poljac koja je zabila 16 poena.

Brođankama je ovo četvrti poraz, ostaju na onoj jednoj pobjedi nad riječkim FSV-om, a pred Viragovom ekipom je još jedan težak ispit, u Vijuš sljedećeg vikenda stiže trenutno vodeći KAŽL.