Amater sa Jelasa u viši rang ne dolazi sa bijelom zastavom!

Prošla sezona za Amater sa Jelasa (Slavonski Brod) bila je izrazito uspješna jer su svojim fantastičnim igrama izborili prvo mjesto u drugoj ŽNL BPŽ – B uz stopostotni učinak u 16 kola. Iako je došlo do promjene vodstva kluba, sezona je završila s željenim ciljem i ulaskom u viši rang natjecanja, a ambiciozni novi županijski prvoligaš ne planira stati na tome.

Oglas

Nakon fantastičnih partija koje su pružili u 2.ŽNL BPŽ B uz impresivnih maksimalnih 48 bodova iz 16 utakmica uz gol razliku 71:6, NK Amater okreće se novim izazovima u izrazito jakoj jedinstvenoj 1.ŽNL. Klub je na polusezoni kao predsjednik preuzeo Zvonimir Rosnaki, a novo vodstvo kluba ne želi stati na tome nego ostvariti dobar rezultat i u novoj sezoni u novom rangu natjecanja. Ambicije Amatera s Jelasa su da klub bude stabilan u prvoj županijskoj ligi te da se bori za gornji dio tablice. Sigurno po do sad pokazanim igrama su pokazali da to nije samo puka težnja.

Oglas

Ekipa Amatera ostala je kompletna uz jedan odlazak iz kluba te sa novim pojačanjima može pokazati puno u novoj ligi. Klub je napustio Andrej Krajinović, a od novih pojačanja u klub su došli Kristijan Katušić iz Mladosti Sibinj, Ante Kruljac iz Zvonimira Donja Vrba te Vedran Tomić iz Slobodnice, a moguć je i još pokoji dolazak. Matej Dubac kao najbolji strijelac lige prošle sezone sa 20 pogodaka i kapetan Josip Barić sa 14 na raspolaganju su Ameteru tako da ne sumnjamo da će i ove sezone biti na raspolaganju treneru Borisu Brici.

Oglas

“Kao predsjednik jako sam zadovoljan početkom priprema i odazivom igrača usprkos godišnjim odmorima. Naravno da su nam ambicije gornji dio tablice,jer ipak je Amater klub koji postoji vise od 60 godina i kroz svoju bogatu povijest dogurao i do 2 Hrvatske nogometne lige.”-  Zvonimir Rosnaki, predsjednik NK Amatera.

Uz odigrane pripremne utakmice sa Graševinom Vetovo gdje je Amater slavio 4:2, s Brodskim Varošom gdje je utakmica odigrana bez pogodaka i sa Slavoncem iz Bukovlja u kojoj su također igrači sa Jelasa pobjedili rezultatom 4:2. momčad s Jelasa ušla je u pripemni dio sezone. U novim pripremnim utakmicama očekuje ih i još puno atraktivnih protivnika kao i utakmice u petom po redu memorijalnom turniru Martin Arbanas gdje su svoj dolazak potvrdili NK Vinogorac, NK Mladost Sibinj i NK Mladost Donja Bebrina.

O mlađim kategorijama: “Uz naše veterane i seniore tu su i naši juniori koji su također osvojili prvo mjesto u ligi juniora zapad ,od ove sezone tu su nam i kadeti koje će voditi poznati i renomirani brodski trener gospodin Zlatko Milić,uz već prisutne kategorije mlađih i starijih pionira koji se skupa sa našim Limačima i limačićima natjecu u 1.NL središte Istok.  Tu su i naši najmanji naši predlimačići.”

O igračima i upravi: “Također bi se dotakao naših novih igrača,našeg Kiće Katušića i našeg Ante Kruljca kojima se ovim putem zahvaljujemo na ukazanom povjerenju,odbili su brojne ponude da bi sad bili s nama i zajedno s nama stvarali jednu lijepu priču u i oko našeg kluba. Pohvalio bih cijelu upravu kluba,sve ljude oko kluba koji su vidili da se stvara jedna lijepa prica i da klub u svim segmentima ide prema naprijed,ipak je to amaterski klub koji ovisi o tim ljudima koji su nam voljni pomoći u vraćanju našeg kluba na stare staze.”

“Uz to bih od svih tih ljudi koji nam pomažu morao istaknuti gospodina Petra Ćosića i njegovu firmu Topli Dom d.o.o. koji je također osjetio i vidio pozitivnu atmosferu oko kluba te nam donirao komplet svu potrebnu opremu od dresova,trenerki,torbi, svečanih majica za našu seniorsku ekipu…Naravno veliko hvala i svima ostalima koji pomažu na bilo koji način,svim roditeljima čija djeca treniraju kod nas i također nam pomažu u razvoju kluba,a mi ćemo se i dalji truditi i zalagati poštenim radom opravdati njihovo povjerenje.”- zaključak je predsjednika kluba Zvonimira Rosnakija.

Klub sa Jelasa sigurno će biti neugodan protivnik svima, a mi im od srca želimo puno uspjeha u nadolazećim izazovima u jedinstvenoj 1.ŽNL BPŽ.