/Amater će svoje domaće utakmice igrati subotom u noćnom terminu ČAK SEDAM IGRAČA PRISTIGLO JE U PRVAKA DRUGE ŽNL CENTAR BPŽ
amater

Amater će svoje domaće utakmice igrati subotom u noćnom terminu ČAK SEDAM IGRAČA PRISTIGLO JE U PRVAKA DRUGE ŽNL CENTAR BPŽ

Amater će svoje domaće utakmice igrati subotom u noćnom terminu.

Većina nogometnih klubova s područja Brodsko – posavske županije krenula je u zimske pripreme. Svima njima u početku odgovara snijeg, dok će pojedini klubovi ako se vremenski uvjeti zadrže pripreme nastaviti izvan Slavonskog Broda u toplijim krajevima. Slično razmišljaju i u Amateru u kojem pripreme traju od prošle subote, 21. siječnja.

Vodeća momčad Druge ŽNL – centar Amater s puno optimizma očekuje nastavak sezone u kojoj je cilj obraniti 1. mjesto i 3 boda koja imaju ispred drugoplasiranog Svačića iz Starog Slatinika. To je prvi cilj, a drugi je proći uspješno i kvalifikacije te se naći u najkvalitetnijoj ligi u županiji u kojoj je prema tradiciji i uvjetima koje imaju Amateru tamo i mjesto. Ekipu s Jelasa i u nastavku sezone s klupe će voditi Željko Tadijanović koji na popisu ima 29 igrača, dok je njih 24 bilo na prvoj prozivci nakon koje je odrađen i prvi trening.

Nedavno je Amater nakon dugo vremena dobio i sportskog direktora Aldaberta Garića koji je prošao cijeli Omladinski pogon u Marsoniji te je igrao u nekoliko klubova u županiji među kojima je bio i Amater.

Da je novi sportski direktor ozbiljno krenuo u posao na Jelasu pokazuje i podatak da je ove zime Amater doveo 7 novih igrača. Tako je iz Zvonimira, Donja Vrba stigao Marko Stepić, dok se iz juniora Marsonije vratio Ivica Arbanas. Bruno Vuković došao je iz Slavena Trnjani, a vratar Stefan Milkanović iz dobojske Sloge. Sa susjedne Budainke u Amateru su sada Luka Ivezić i Marko Cvitković, dok je iz Željezničara pristigao Tomislav Čudina.

Na prvoj prozivci opravdano nisu bili vratari Ivan Jerković i Stefan Milkanović te igrači: Tomislav Čamber, Dejan Dragičević, Josip Marijić i Krešimir Čikulin oko kojeg je nejasna situacija hoće li i dalje nositi dres Amatera. Puno toga će u klubu ovisiti i o dolascima na utakmice Brune Lovrekovića koji je na studiju medicine u Zagrebu i koji je s 10 golova najbolji klupski strijelac Amatera.

Novost je da će Amater u nastavku sezone sve domaće utakmice igrati subotom u noćnom terminu pod rasvjetom. U planu je odlazak na 10 dana u Međugorje ako se nastave vremenski uvjeti kako svi trenutno u Slavonskom Brodu. U planu trenera Tadijanovića je 8 pripremnih utakmica među kojima je prva sutra na Jelasu protiv Omladinca iz Gornje Vrbe.

Foto FB

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.