Almedin Bundavica uspješno igra u Slovačkoj

Prošle zime Almedin Bundavica napustio je redove Marsonije te se odlučio na odlazak u slovačku Prievidzu u kojoj se posvetio samo futsalu. U istoimenom gradu nije jedini Brođanin jer u Prievidzi živi i radi košarkaški trener Krunoslav Krajnović. Nastup s reprezentacijom BiH na Europskom prvenstvu na neki mu je način donio ugovor u Slovačkoj u klubu koji je tek u pravom nastajanju.

– Sve se dogodilo prilično brzo. Prvo sam dobio poziv od reprezentacije BiH za nastupom na Europskom prvenstvu i kad sam to odigrao preko prijatelja Antonija Sekulića koji me spojio s bivšim pomoćnim trenerom u Omišu Marinom Jukićem završio sam u slovačkoj Preividzi. Naime, Jukić je tamo trener i kada mi je predstavio klub, ambicije i sve nisam uopće dvojio za odlazak u Slovačku i tamošnji futsal. Klub se tek formirao, ali polako ulazi u profesionalne vode. Dovoljan podatak je da nitko u klubu ne radi, već su posvećeni isključivo futsalu je velika činjenica. Ekipa je mlada te je prosjek 22, 23 godine i radi se nešto dugoročno. Futsal klubovi u Slovačkoj nisu toliko razvijeni kao kod nas te im se to dođe kao neka igra. – rekao je Almedin Bundavica koji ljetni odmor provodi u rodnom Slavonskom Brodu.

Kada je Bundavica stigao u Prievidzu, klub je bio u donjem dijelu tablice. Međutim, 9 pobjeda za redom i odlično proljeće donijelo im je plasman na 3. mjesto. Na kraju su u polufinalu doigravanja poraženi od najbolje slovačke ekipe u futsalu Lučeneca. U cijeloj sezoni Bundavica i njegovi suigrači imali su 11 pobjeda, jednu neodlučenu i samo 2 poraza. To je najbolji plasman kluba u Prvoj ligi Slovačke koji je osnovan tek prije 3 godine.

– S obzirom da sam igrao ozlijeđen jer sam se mučio s koljenom, zadovoljan sa svojom proljetnom polusezonom kao i igrama u Prievidzi. Također su s mojim igrama zadovoljni u klubu jer sam ovo ljeto potpisao novi dvogodišnji ugovor. – smatra Bundavica.

Dokaz tome je taj da je Almedin Bundavica odigrao jako dobro u proljetnoj polusezoni u kojoj je postigao 12 golova te je imao veliki broj asistencija. Uz trenera Marina Jukića koji je iz Omiša u ekipi su i Osječani Zvonimir Horvat i Filip Petrušić te Bekir Hodžić iz Tuzle. Za Bundavicu je nastup na EP za reprezentaciju BiH bio ključan jer je tamo odigrao jako dobro te se i dalje nada dobrim igrama u dresu državne selekcije.

– Nisam zbog ozljede mogao biti na okupljanjima za reprezentaciju BiH, ali jedva čekam kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u kojima smo u skupini s Armenijom i Češkom s kojom ćemo se boriti za 1. mjesto te mislim da tu imali velikih izgleda.

Bundavica je bio i na širem popisu reprezentacije Hrvatske, međutim, u to vrijeme igrao je paralelno veliki i mali nogomet i nije se mogao odlučiti samo za futsal.

– U to vrijeme kada sam bio na širem popisu za reprezentaciju Hrvatske igrao sam još veliki nogomet i nisam se mogao odlučiti samo za futsal. Prelomio sam kad me BiH pozvala za nastupom na Europskom prvenstvu jer taj poziv i takvo natjecanje se ne odbija. Otišao sam i zaigrao te će od sada moja reprezentacija biti BiH te jedva čekam slijedeće nastupe. Veliki nogomet sam ostavio i što se kaže objesio sam kopačke o klin. Ponekad mi dođe žao, ali ne vidim se više u tom sportu. Za mene od sada postoji samo futsal. – kaže Bundavica. Za novu sezonu slovački futsal klub iz Prievidze ima ambiciju plasmana i na sami vrh. Stoga su se ovo ljeto dodatno pojačali i žele svake sezone samo napredovati.

– Cilj kluba je da budemo prvi ili drugi u regularnom dijelu te da probamo izbjeći taj Lučenec u doigravanju od kojeg smo ove godine zaustavljeni u polufinalu doigravanja. Oni imaju 8 reprezentativaca Slovačke, a tamo je i Jakov Grcić. Ovo ljeto su nam došla 2 reprezentativca Slovačke od kojih seniorski, dok je drugi do 21. godine tako da mislim da ćemo u novoj sezoni biti jači i puno konkurentniji.– zaključio je Almedin Bundavica.

Tekst / Foto Josip Šebalj