/Alen Jelčić Jela ponovo na malonogometnim terenima
slavija jela

Alen Jelčić Jela ponovo na malonogometnim terenima

Alen Jelčić popularno zvan Jela vratio se nakon ozljede nogometnim aktivnostima, a pošto velikonogometaši miruju tijekom zimske stanke možemo ga gledati na malonogometnim turnirima širom cijele Slavonije i Baranje. Alen je zasigurno jedan od najaktivnijih malonogometaša jer osim što brani boje Marsonije u velikom nogometu igra i za MNK Brod 035 , a trenutno je itakako aktivan i zapažen na mnogim malonogometnim borilištima. U tijeku su turniri u Đakovu, Požegi, Orahovici, Osijeku, završen je turnir u Slavonskom Brodu, a tradicionalno priključit će se u završnici novogradiške malonogometne lige. Turniri su na svom vrhuncu, polako kreću završnice kako bi dobili konačne pobjednike pa smo krenuli s pitanjem kako stigne na sve turnire?:

  • Organizatori nam idu u susret koliko god je moguće jer  je  i njima u cilju da gledatelji vide što bolje igrače i utakmice. Snalazimo se, ponekad je vrlo tijesno vremenski i zamorno za igrati nekoliko utakmica  u danu no ipak većinom stignemo. Ove godine sam malo prikočio zbog obiteljskih obaveza i rođenja kćerkice no sretan sam da sam zdrav i da mogu ponovo igrati punim intenzitetom.

Turnir u Vašem dvorištu u Slavonskom Brodu je završio, kako ste tamo igrali?:

  • Nismo se baš proslavili, ispali smo u osmini finala pred domaćom publikom i svakako smo razočarani. Pokopao nas je moj bivši suigrač i prijatelj Bruno Lovreković koji je odigrao odličnu utakmicu baš protiv nas u osmini finala. Ima još dosta turnira i vremena da isperemo gorak okus u ustima i osvojimo koji naslov.

Igrate zapaženo i u brodskom maonogometnom drugoligašu, šta se događalo prošle godine u I.futsal ligi?:

  • Na žalost ispali smo iz prve lige jer smo pomalo nespremni i nenavikli ušli u natjecanje. Mnogim igračima bilo je to prvo takvo iskustvo, svi imamo puno obaveza kako na poslu tako  po klubovima u velikom nogometu tako da smo se teško usklađivali. Ipak to iskustvo bilo je vrlo korisno tako da ćemo ove godine pokušati izboriti povratak u prvu ligu koji će biti izuzetno težak jer nas očekuju kvalifikacije četiri pobjednika drugih liga, a samo dva mjesta nas čekaju u prvoj. Na dobrom smo putu jer smo trenutno drugoplasirana momčad 2.HMNL istok, ali imamo jednak broj bodova kao i prvoplasirani Našičani i utakmicu manje.

Aktivni ste i u velikom nogometu, kakvi su planovi za budućnost?:

  • Trenutno sam član slavonskobrodske Marsonije i tu mislim i ostati. Imamo vrhunskog i iskusnog stratega Iliju Lončarevića koji nas je u drugom dijelu prvenstva napunio samopouzdanjem te smo na kraju počeli nizati dobre rezultate. Još uvijek težimo k vrhu i eventualnm plasmanu u viši rang i s nestrpljenjem očekujem utakmicu protiv svog bivšeg kluba Slavije iz Pleternce u prvom proljetnom kolu. Za Slaviju me vežu lijepe uspomene i osvojen naslov prvaka III.HNL ISTOK u prošloj natjecateljskoj sezoni, ali na terenu nema prijateljstva pa ćemo im pokušati uzvratiti za poraz u prvom kolu u Pleternici.
Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.