Akcija za spas Cibone

Prije nekoliko dana na spomenik Draženu Petroviću, košarkaškom Mozartu, postavljen je povez preko očiju kako ne bi morao gledati što se događa iza njegovih leđa, u dvorani koja nosi njegovo ime i u kojoj utakmice, često pred tek 100-tinjak gledatelja, igra njegova Cibona. Dvorana izgrađena legendarnim „ciglicama“, kao vječni spomenik na slavnu ’85 i ’86 kada je Zagreb slavio europske prvake već dugo zjapi prazna, nagrižena zubom vremena čekajući nove velike utakmice i svoju Cibonu u punom sjaju. Nakon dva europska naslova izgrađena je dvorana, a nakon osvajanja ABA lige 2014. godine, osvojeno mjesto u najelitnijem europskom klupskom natjecanju prepušteno je Crvenoj zvezdi. Potez koji je istinskim navijačima ostavio gorak okus jednako kao i Kecmanova trica u Areni 2010. godine. Velika razlika je u tome što smo tricu primili na parketu i nakon velike borbe, a Euroligu smo prepustili bez borbe, bez pravog objašnjenja i odlukama donešenim izvan terena.

Oglas

Netransparentost i nedostatak informacija nisu novost pod Tornjem, iako Članak 10. Statuta kluba, jasno navodi da se „javnost rada Kluba osigurava pravodobnim i istinitim obavještavanjem članova Kluba o radu Kluba i značajnijim događajima i drugim važnim pitanjima iz djelovanja Kluba“. Vođeni upravo ovim člankom, kao grupa simpatizera Cibone i svega što ona predstavlja tražimo odgovore na sljedeća pitanja:

Oglas

 

  1. Kakvo je trenutno financijsko stanje kluba? Kolika su trenutna dugovanja i prema kome pojedinačno? Kakav je plan otplate ostatka duga? Jesu li financijska izvješća kluba pravovremeno objavljivana na web stranicama kluba? Smatramo da bi osim suhoparnih financijskih izvješća, članovima, ali i svim drugim simpatizerima kluba trebalo davati redovito izvješće na ovu temu.
  2. Što je s poslovnim prostorima? Kolika je njihova vrijednost i koliki je dio duga njima pokriven? Je li išta ostalo u vlasništvu kluba?
  3. Gdje je završio novac od svih transfera u zadnjih nekoliko godina (npr. Žižić, Šarić)? Koliki su bili iznosi transfera i koliko je od toga uplaćeno na račun Cibone?
  4. Koja je perspektiva kluba za sezonu 2020./21.? Ako je plan oslonac na mlade, koja je to njihova stvarna košarkaška kvaliteta i smatrate li se uopće kompetentnim za to stručno procijeniti? Koji je plan daljnjeg igračkog razvoja Roka Prkačina?
  5. Zašto Cibona kao jedina ekipa koja je u Europi 20 godina sudjelovala u Euroligi, u sezoni 2019./’20. nije sudjelovala u niti jednom europskom natjecanju iako je prvak Hrvatske? Je li razlog tome sumnja u lošu selekciju igrača ili nesposobnost direktora i ostalih članova uprave? Smatra li g. Čavlović kao direktor to svojim neuspjehom, nesposobnošću ili sportskim neznanjem?
Oglas

Koliki su prihodi od sponzora po njima pojedinačno? Za koji je iznos ustupljen oglasni prostor na dresu? Koliko je direktor kluba uspio prikupiti sredstava od sponzora za sezonu 2020./21.?