Akademija No Limit Tvin- priča o entuzijazmu koja ostavlja bez daha!

Nogometna priča i pomalo jedinstven primjer u našem nogometnom podneblju stvara se u Virovitici gdje već deset godina egzistira Nogometna Akademija No Limit Tvin koja u osam selekcija trenira buduće nove zvijezde virovitičkog, a tko zna jednog dana možda i europskog nogometa!

U 2. ŽNL Zapad Virovitičko-podravske županije već neko vrijeme odlične rezultate bilježi Klub pomalo neobičnog naziva Nogometna akademija NO LIMIT TVIN, što nas je zaintrigiralo da istražimo tko se krije iza tog naziva i na koji način funkcionira sama Akademija te seniorski pogon kao njezina podrška.

Nogometna ekipa NO LIMIT iz Virovitice svoj nogometni put je započela kao malonogometna ekipa 2007. godine koju je okupio Tomislav Filipović, a koja je svoje postojanje formalizirala 2010. godine osnivanjem MNK NO LIMIT. Nakon nekoliko sezona uspješnih nastupa u 2. HMNL istok javlja se ideja o pokretanju vlastite škole nogometa. Tako Tomislav i njegov brat Damir 2013. godine organiziraju školu nogometa i uz pomoć i podršku vlastite obitelji i najbližih prijatelja osnivaju Nogometnu akademiju No Limit. U sportsku igraonicu upisuju i prve polaznike predškolskog i školskog uzrasta koji su tako počeli sa svojim prvim nogometnim koracima. Danas, deset godina kasnije ta početna ekipa entuzijasta je i dalje na okupu unatoč svim poteškoćama s kojima su se susretali u svom radu. Klupske vitrine su prepune pehara i odličja koji su mali Akademci marljivo skupljali po raznim turnirima u zemlji i inozemstvu i ligama u kojima su sudjelovali. Upravo ti prvi polaznici su sada prvotimci Nogometne akademije NO LIMIT TVIN koja trenutno nastupa u 2. ŽNL zapad Virovitičko-podravske županije iako su gotovo svi još uvijek kadetskog i juniorskog uzrasta. U njihovu mladost i lepršavost smo se uvjerili i na subotnjoj utakmici gdje su mladi Akademci gostovali kod trećeplasirane ekipe lige, favoriziranog Aršanja i slavili s uvjerljivih 5:1, a na kojoj su sve pogotke zabili igrači kadetskog uzrasta rođeni 2006. godine. Inače, No Limit Tvin trenutno je petoplasirana ekipa 2. ŽNL VPŽ Zapad sa sedam pobjeda, dva neriješena ishoda te četiri poraza.

Osim golobradih prvotimaca otkrili smo da NO LIMIT TVIN u svom okrilju ima još sedam drugih selekcija, i to selekciju U-7 za koju još ne postoji službeno takmičenje pa prva nogometna iskustva skupljaju na turnirima i prijateljskim utakmicama, zatim U-9, koja se takmiči u županijskoj ligi, U-11, U-13, U-15 i juniore koje se takmiče u međužupanijskoj (regionalnoj) ligi te prekaljene španere veterane koji nastupaju u županijskoj ligi veterana, a jedni su od najzaslužnijih što se sa SC Tvin često čuje pjesma i smijeh. Odnedavno je nogometna obitelj NO LIMIT TVIN bogatija za još jednu selekciju i to žensku nogometnu ekipu koja se već u prvoj sezoni suvereno okitila naslovom jesenskih prvakinja u 2. HNLŽM istok u konkurenciji škola nogometa sa znatno dužom tradicijom, ostvarivši sedam pobjeda u sedam nastupa uz impresivnu gol razliku 76:3.

Nogometna akademija NO LIMIT TVIN uistinu predstavlja rijedak primjer škole nogometa ako se uzme u obzir rang natjecanja u kojem se trenutno nalaze, gdje klubovi uglavnom imaju samo jednu selekciju i to seniorsku, a rad s mlađim kategorijama gotovo da ne postoji. Svojim primjerom svakako mogu posramiti i znatno veće i bogatije nogometne sredine koje radu s mlađim kategorijama ne posvećuju preveliku pažnju. U Akademiji skromno poručuju kako su ponosni na sve do sada učinjeno i svoje prve seniorske igrače koji su potekli iz Akademije. Ističu da su svoj put zacrtali još prije 10 godina i da im je cilj odgajati ne samo dobre nogometaše i sportaše, već i odgovorne mlade ljude, a da su na dobrom putu pokazuje i izvješće disciplinskog suca ŽNS VPŽ po kojem su osvojili titulu najbolje fair-play momčadi lige jesenskog dijela prvenstva. Sigurni su da će svaka selekcija koju sada imaju izbaciti tri-četiri igrača iz generacije koji će poput njihovih starijih kolega već u kadetskom i juniorskom uzrastu postati i standardni prvotimci prve momčadi, a nadaju se da će neki od igrača iz njihove škole naći svoje mjesto i u kvalitetnijim ligama i jačim nogometnim sredinama. Za kraj su iskoristili priliku da ovim putem pozovu sve potencijalne sponzore i donatore da ih podrže i financijski kako bi svojim mladim sportašima osigurali adekvatne uvjete za daljnji rad i razvoj.

U današnje vrijeme kada većina klubova egzistira dovođenjem i plaćanjem igrača sa strane primjer Nogometne akademije No Limit Tvin je uistinu jedinstven. Ovim putem im se stoga zahvaljujemo na suradnji i prilici da ih se predstavi i široj nogometnoj javnosti te im želimo puno uspjeha i sreće u ispunjavanju kratkoročnih i dugoročnih ciljeva Akademije!