6. srpnja prvi Sportalo kup u Našicama

Prošlo je prilično vremena od prve najave, sada je vrijeme da i konkretiziramo stvari i predstavimo vam naš veliki projekt – Sportalo kup 2024! Prvi u seriji turnira imamo u Našicama 6. srpnja, dok će se velika završnica na kojoj pobjednik osvaja 10.000,00 eura odigrati 17. kolovoza u Dardi!

Našice su prva postaja Sportalo kupa, u subotu 6. srpnja s početkom u 17,00 sati na igralištima Srednje škole Isidora Kršnjavog krećemo u borbu za nagrade. Naravno, uz pomoć naših suorganizatora pobrinuli smo se da nitko ne bude gladan niti žedan, a uvjereni smo da nitko neće biti gladan ni dobrog nogometa! Važna napomena za ekipe je da su predstavnici ekipa dužni biti na mjestu odigravanja najkasnije 30 minuta prije početka. Ovdje je i prijavnica za turnir:

PRIJAVNICA

U međuvremenu imamo još 15 turnira, pravovremeno ćemo izvještavati o lokacijama i terminima, no možemo spomenuti neke od njih, igrat će se u Požegi, Pakracu, Vukovaru, Daruvaru, Velikoj Trnovitici, Goli, Ivanskoj, Farkaševcu, Valpovu, Lužanima, Vinkovcima, Novom Marofu… U samoj prijavnici možete vidjeti do sada definirane datume odigravanja te se prijaviti i za neki od njih, svi ostali bit će objavljeni kroz nekoliko dana.

Proći ćemo ovdje glavne informacije što se samog natjecanja tiče. Dakle, igra se na tvrdoj podlozi (asfalt, tartan ili umjetnoj travi…), pet igrača plus vratar. Na čitavom turniru neće biti penala odnosno sedmeraca, u slučaju da suci označe kazneni udarac on se izvodi prema starim MLS pravilima, odnosno izvođač s centra kreće sam na vratara dok su svi ostali igrači izvan polovine na kojoj se izvodi penal. Naravno, napadač je ograničen na 5 sekundi, nakon toga svi igrači mogu ući u igru. U slučaju da utakmica završi neodlučeno, ponovno nema penala nego se nastavlja igrati do zlatnog gola, ali nakon svake minute igre iz svake ekipe po jedan igrač mora napustiti teren sve dok eventualno ne ostanu igrati jedan na jedan. Kako bi turniri protekli u što sportskijem ozračju osigurali smo da svaku utakmicu sude dva suca, nadamo se da ćemo o njima što manje pričati. Ovim neuobičajenim pravilima samom natjecanju dajemo dodatnu zanimljivost, bit će interesantno vidjeti kako će se ekipe dogovoriti tko izlazi iz igre, ali i kako se snalaze u igri jedan na jedan s vratarima koji svakako imaju veće šanse zaustaviti kaznene udarce. Uskoro ćemo objaviti kompletne propozicije, ali možda najbolji način da provjerite koliko je zanimljivo je dolazak na neki od Sportalo kup turnira, počevši od prvog u Našicama 6. srpnja.

Ekipe se mogu više puta prijaviti na turnir (ne isti, na različitim lokacijama), ali igrači koji sa svojom ekipom izbore završni turnir ne mogu više nastupati za druge ekipe. Kotizacija za sudjelovanje na turniru iznosi 100,00€, a nagrada za svaku ekipu koja pobijedi na jednom od 16 izlučnih turnira iznosi 300,00€. S obzirom da nam je cilj imati što ranije prijavljene ekipe, ali su nas mnogi tražili da se mogu prijaviti i na dan turnira, omogućili smo i to, ali u slučaju prijave na dan turnira kotizacija iznosi 130,00€, pa je i to dobar razlog da prijavu i uplatu obavite online. Na svim izlučnim turnirima kao i na završnici osigurali smo nagrade za najbolje pojedince, a na završnici će najbolji vratar, strijelac i igrač osim prigodnih pehara dobiti i nagrade naših sponzora. Najbolja ekipa Sportalo kupa 2024. godine osvaja velikih 10.000,00 €, veliki prijelazni pehar i pobjednički pehar u trajno vlasništvo.

Prijave ekipa vršit će se online, bankovnom uplatom na račun Udruge Sportalo (HR1823860021119037827), u tom slučaju kotizacija iznosi 100,00 €, dok ostavljamo mogućnost prijave i na dan turnira, najkasnije 30 minuta prije zakazanog početka turnira, a tada se cijena diže na 130,00€. Broj ekipa je ograničen na maksimalno 18, tako da je dovoljno razloga da požurite s prijavom svoje ekipe i krenete u lov na završnicu. Kod prijave ekipa online putem, na mail sportalo1402@gmail.com dužni ste nam poslati potvrdu o uplati (U opis plaćanja obavezno staviti za koji turnir (mjesto i datum) se prijavljujete), ime ekipe i kontakt broj voditelja ili kapetana.

Sama činjenica da pobjednik Sportalo kupa osvaja prijelazni pehar jasno govori da je ovo samo početak, prvi korak priče koju želimo učiniti tradicijom, planiramo od Sportalo kupa napraviti “ljetnu Kutiju šibica”, najveći i najpopularniji turnir u Republici Hrvatskoj. Na tom putu trebamo i Vašu pomoć, okupite ekipe, pripremite se i već u prvoj godini učinite ovo velikom sportskom pričom. Rezime, u dva dana nogometa prava ekipa može do velikih 10.000,00 €, ali i do statusa najbolje malonogometne družine na području deset županija!

Naravno, sve ovo ne bi bilo moguće bez kvalitetne pomoći naših sponzora i partnera. Prije svega velika zahvala svih sportskim klubovima koji su odlučili biti naš suorganizator u ovoj priči, uvjereni smo da će iz nje izaći zadovoljni i sretni. Vidimo se 6. srpnja u Našicama, a onda krećemo u žestokom ritmu prema Dardi koja nas čeka 20. srpnja na izlučnom turniru, a što je još važnije, čeka nas i 17. kolovoza kada će 16 probranih u borbu za titulu!