3. ŽNL VPŽ Zapad: Devetka Okrugljače, osmica Sloge, efikasna Bušetina!

Odigrana su sva četiri susreta sedmog kola 3. ŽNL VPŽ Zapad! ŠN Graničar Bušetina s devet komada počastila je Napredak u Rušanima, osam pogodaka postigla je Sloga u Bačevcu, dok je s 5:0 Bušetina nadvisila Kladare! U jedinom neriješenom susretu bodove su podijelili Otrovanec i Stara Brezovica!

Izvor: ŽNS Virovitičko-podravske županije

Drugoplasirani ŠN Graničar Bušetina Okrugljača s 12 bodova iz pet odigranih susreta gostovao je u Rušanima kod tamošnjeg Napretka, koji je u pet odigranih susreta prije ovog kola uprihodio tri prvenstvena boda. U prvom poluvremenu rezultat je bio 0:2 za goste da bi do kraja susreta gosti došli do visokog 0:9 trijumfa! Čak pet pogodaka postigao je Saša Ivanešić, dva je dodao Alen Fučkar, dok su se po jednom u strijelce upisali Luka Brlas i Marko Glumpak.

Trećeplasirana nakon šest odigranih kola Stara Brezovica s deset bodova na kontu gostovala je u Sedlarici kod Otrovaneca koji je s pet odigranih susreta uoči ovog kola bio plasiran na šestom mjestu prvenstvenog poretka. Nakon 90 minuta svakom po bod, susret je završio je rezultatom 3:3. Domaćini su poveli putem Marka Živka u devetoj minuti, da bi Stjepan Brođanac i Marko Mikić okrenuli susret sredinom prvog poluvremena te je taj rezultat stajao sve do 50. minute kad Mateo Brođanac diže prednost gostiju na 1:3. Potom se domaćini s dva pogotka Danijela Ivanovića vraćaju u susret i osvajaju bod u susretu sedmog kola

Sloga iz Dugog Sela Lukačkog nakon treće prvenstvene pobjede koju su obilježili na domaćem terenu protiv momčadi Otrovanec koju su nadvisili 2:1, putovala je na gostovanje u Bačevac kod posljednjeplasirane Brane koja je nakon pet odigranih susreta bila bez bodovnog učinka. Gosti su došli do visoke 1:8 pobjede do koje ih je predvodio s tri pogotka ponovno izvrsni Ronald Jagica, dva je puta mrežu domaćina pogađao Igor Prajo, dok su se po jednom u strijelce kod gostiju upisali Tomislav Suhanek, Tomislav Kovačević i Davor Perković. Jedini strijelac kod domaćina bio je Alen Matić.

Bušetina 1947 ušla je u susret sedmog kola s učinkom od sedam bodova iz pet ogleda, a s druge strane stajala im je momčad NK Kladare koja je u pet susreta osvojila bod manje, šest. Domaća Bušetina došla je do treće prvenstvene pobjede, a za domaćine u 5:0 pobjedi redom su zabijali Karlo Zelenbrz, Michael Fučkar, Leon Široki, Mario Mikolčić i Ante Hruza.

Slobodna momčad ovo kolo bio je lider Omladinac iz Korije koji je sa 16 bodova i dalje na vrhu trećeligaške karavane.