3. ŽNL VPŽ Zapad: 14 pogodaka u Koriji, visoka slavlja Graničara i Stare Brezovice!

Sa nogometnim uzbuđenjima započela je i 3. ŽNL VPŽ Zapad! Ove sezone u borbu za trofej kreće devet ekipa, tako da će svaka ekipa jedno kolo biti slobodna. U prvom kolu najvjeljivije 14:1 slavlje obilježio je Omladinac iz Korije, visoke pobjede obilježili su NK Stara Brezovica i Graničar iz Bušetine dok je četvrto slavlje kola pripalo ekipi NK Otrovanec.

Izvor: HNS Comet

Petoplasirani iz protekle sezone Omladinac iz Korije na domaćem terenu u okviru prvoga kola ugostio je NK Kladare. Domaćini su čak 14 puta prisilili goste da vade loptu iz mreže, a sa nevjerojatnih sedam golova ekipu je predvodio Tomislav Škvarić! Pet je nadodao Vedran Grubić dok su jednom mrežu gostiju tresli Korenički i Deskar.

Četvrtoplasirana ekipa protekle sezone Sloga iz Dugog Sela Lukačkog otvorila je prvenstvo u srazu sa ŠN Graničar Bušetina (Okrugljača). Nikako stvari nisu išle po planu za domaćina jer je već u drugoj minuti rezultat bio 0:2 golovima Ivanešića i Fučkara. Luka Podnar bio je jedini strijelac za domaćina pri rezultatu 1:2. Gosti su na dva razlike vratili nesretnim autogolom Mitina, da bi do novih golova čekali do posljednjih deset minuta susreta kada su golovima Vega, Brlasa i Miladonovića gosti došli do uvjerljive 1:6 pobjede.

NK Stara Brezovica u sklopu prvog kola ugostila je NK Napredak iz Rušana.Domaćini su goste u uvodnom kolu počastili sa osam komada i to sa tri pogotka Marka Čađavčana, dva Roberta Bilobrka, dok su se po jednom strijelce upisali Viljevac, Mikić i Radić

NK Otrovanec zaključio je u Sedlarici treće kolo NK Branu iz Bačevca. Iako su gosti poveli u sedmoj minuti preko Danijela Miote, domaćini su se imali snage vratili u susret. Marko Živko izjednačio je susret u 18. minuti, da bi se na novi gol čekalo sve do deset minuta prije kraja kad domaćine u prednost dovodi Danijel Dikšić. Konačnih 3:1 u 83. minuti susreta postavio je Ivan Čavarević.

U prvom kolu slobodna ekipa je NK Bušetina 1947.