3. ŽNL SJEVER BBŽ: Okršaj dvije Moslavine, Šandrovcu samo bod protiv Croatije

U sjevernom dijelu Bjelovarsko-bilogorske županije kompletirano je 16. kolo tamošnje Treće ŽNL u kojemu i dalje nismo dočekali kikseve dvije vodeće ekipe. Sve sluti na to da će o sudbini prvaka odlučivati njihov međusobni okršaj u, vjerovali ili ne, posljednjem kolu u lipnju.

Moslavina iz Donje Petričke ugostila je svoje imenjake iz Velike Trnovitice koji su odlučili popraviti svoju gol razliku – postigli su čak devet pogodaka, a domaćinima dozvolili tek jedan. Kiks svojih konkurenata za titulu nisu dočekali. Slavija je gostovala kod Signala i iako su gubili već od druge minute, uspjeli su pokazati karakter i preokrenuti rezultat s tri pogotka. Najuvjerljivija u ovom kolu bila je Mladost koja je utrpala 12 komada Hajduku. Do ludog preokreta došao je Bedenik koji je ugostio Korenovo. Od 0:2 uspjeli su doći do rezultata 3:2 za koji je ponajviše zaslužan Siniša Jasika. Jedini remi bio je onaj u Klokočevcu, gdje je Croatia ugostila Šandrovac koji je nanizao tri pobjede zaredom prije ovoga. Rezultat je bio 1:1, a domaćini su do pogotka vrijednog jednog boda došli u nadoknadi vremena preko Antića.

Na vrhu Slavija i dalje ima tri boda prednosti, ali i utakmicu više od Moslavine. Dapci su ovo kolo bili slobodni, ali i oni vrebaju eventualne pogreške vodećih kako bi se upetljali u borbu za trofej.

Lista strijelaca:

25
Mavrić Božidar (3 KU) (NK Moslavina (VT))
24
Đođ Mateo (1 KU) (NK Slavija)
22
Miškulin Andrija (6 KU) (NK Slavija)
17
Petrušić Ivan (NK Dapci)
16
Dushaj Toni (NK Slavija)
15
Jasika Siniša (2 KU) (NK Bedenik)
Lončar Hrvoje (ONK Šandrovac)