3. ŽNL SJEVER BBŽ: Dva konkurenta za titulu i dalje ne griješe

Vikend za nama donio je utakmice 20. kola Treće ŽNL sjevernog dijela Bjelovarsko-bilogorske županije. Dva kola prije kraja ostala su samo dva kandidata za titulu, Slavija i Moslavina iz Velike Trnovitice. Obje momčadi bile su prilično uvjerljive u ovom kolu i razlika između njih je i dalje samo 3 boda. Sve sluti na to da će o tituli odlučivati upravo njihov međusobni okršaj u posljednjem kolu.

Sve utakmice ovog 20. kola odigrane su u istom terminu, u nedjelju s početkom u 17 sati i 30 minuta. Lider Slavija je u Severinu dočekala Korenovo i ispratila ih s čak 8 pogotaka u mreži, a najraspoloženiji bio je kapetan Miškulin čije je djelo tri pogotka. Njihovi konkurenti za titulu, Moslavina, putovala je u Obrovnicu gdje ih dočekao Signal. U sličnoj utakmici Moslavina je dala tek gol manje, a najviše su se istakli Kranjec i stari lisac Preradović, svaki s po dva pogotka.

Dapci su se nadali kiksevima prve dvije momčadi kako bi se i oni uključili u utrku za pobjednika, ali nisu ih dočekali. Ipak, slavili su pobjedu u ovom kolu protiv Mladosti i sada obitavaju usamljeno na trećoj poziciji. Na četvrto mjesto popeo se Bedenik, a uz to je i napravio jedan doista nevjerojatan poduhvat. Podigao je svoju gol razliku iz -2 u +24 u samo jednom kolu. Igrali su protiv Hajduka i utrpali im 26 komada. Croatija je svladala Moslavinu iz Donje Petričke i tako ih sustigla u ukupnom poretku na diobi sedmog mjesta.

Iduće kolo Moslavina (VT) će dočekati Dapce, a Slavija putuje u goste kod Mladosti. Što se tiče liste topnika, uvjerljivo vodeći je Božidar Mavrić Mavradona iz momčadi Moslavine s 38 pogodaka. Prati ga tandem Đođ – Miškulin iz Slavije s 27, odnosno 26 pogodaka.