3. ŽNL SJEVER BBŽ: Borba za vrh i dalje traje

Vikend za nama donio je utakmice 15. kola Treće ŽNL Sjever u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, nakon kojeg nismo dobili niti jednu promjenu na tablici. Favoriti su opravdali svoja očekivanja, tako da ćemo se morati strpiti još jedno kolo na eventualne promjene u poretku.

Kolo je otvoreno subotnjom utakmicom u kojoj su domaći Dapci tražili iskupljenje nakon prošlotjednog poraza od Croatije. Ovaj put za njih nije bilo poteškoća jer su porazili Signal na svom igralištu rezultatom 4:1. U prvome dijelu Petrušić je dva puta pronalazio put do mreže, a pridružio mu se i Bilandžija s jednim pogotkom. U nastavku povratak gostiju nagovještava Kesić, međutim sve nade za preokret gasi Petrušić koji kompletira svoj hattrick.

Dapci su tako pobijedili i čekali su eventualni kiks svojih konkurenata za vrh tablice u nedjelju, međutim nisu ga dočekali. Vodeća Slavija Severin uvjerljivo je slavila pobjedu od 5:0 protiv pretposljednje Croatije. Slaviju je predvodio Dushaj s dva pogotka, a još su mu se pridružili i Đođ, Miškulin i dokapetan Tomaš. Gosti iz Klokočevca nisu uspjeli odnijeti prvenstvene bodove doma, ali su zato uspjeli donijeti jedne druge bodove u vidu vrijednih donacija namijenjenih liječenju sina kapetana Slavije Danijela Katića, a mi ovim putem pozivamo sve naše čitatelje koji su u mogućnosti da posjete facebook stranicu NK “Slavija” Severin i također sudjeluju u ovoj hvalevrijednoj akciji.

Slavija je bila uvjerljiva, a još uvjerljivije bilo je Korenovo koje je odlučilo popraviti svoju gol razliku doma protiv fenjeraša Hajduka. Konačan rezultat bio je 10:0, a od svih strijelaca najviše se istakao Kranjec koji se postigao hattrick.

Najmanje uvjerljivo, ali možda naslađu pobjedu u ovom kolu slavi Šandrovac, budući da je do svog pobjedonosnog gola stigao u 90. minuti. Koban za Bedenik bio je Matija Ilić. Šandrovac je tako zacementirao svoje četvrto mjesto u poretku, a Bedenik će popravni ispit tražiti iduće kolo na svom terenu gdje će im protivnik biti Korenovo.

Jedinu podjelu bodova u ovom kolu vidjeli smo u Novoj Ploščici gdje su domaća Mladost i Moslavina (DP) remizirali 1:1. Gosti su do prednosti došli pred pauzu pogotkom Karlovca, a gol vrijedan jednog boda postigao je Šantić iz kaznenog udarca u 87. minuti. Moslavina iz Velike Trnovitice bila je slobodna ovo kolo.

Lista strijelaca:
22
Đođ Mateo (1 KU) (NK Slavija)
Mavrić Božidar (2 KU) (NK Moslavina (VT))
Miškulin Andrija (6 KU) (NK Slavija)
17
Petrušić Ivan (NK Dapci)
15
Dushaj Toni (NK Slavija)
Lončar Hrvoje (ONK Šandrovac)