3. Međimurska ŽNL A: Vrijedna 3 boda fenjeraša Budućnosti na otvorenju proljetnog dijela prvenstva

Nastavak sezone proteklog vikenda za nogometaše 3. Međimurske NL Skupina A nije donio promjene na vrhu i dnu tablice, a u četiri ogleda prvog kola ni jedan domaćin nije uspio doći do punog plijena. To je najbolje iskoristio trećeplasirani Graničar Novakovec koji se priključio u borbu za naslov te s utakmicom manje opasno zaprijetio vodećem dvojcu – Omladinac Držimurec-Strelecu i Dravi (K).

Poviše spomenuti lider lige Drava Kuršanec otvorio je u subotu proljetni dio prvenstva remijem bez pogodaka s imenjakom iz Donjeg Mihaljeveca, a istovremeno je identičnim rezultatom završio dvoboj drugoplasiranog Omladinca i Otoka.

Dan poslije se Budućnost, ekipa s najviše poraza i najmanje postignutih pogodaka u jesenskoj polusezoni, raspištoljila u samom početku nastavka te je gostujućom pobjedom 2:4 osigurala vrijedne bodove protiv Slobode iz Mihovljana. Po dva pogotka za goste postigli su Gianluca Halić i Leon Strnad, dok su se za domaću ekipu u strijelce upisali Bruno Goričanec i Krešo Kovač. Kolo je uvjerljivom pobjedom nad domaćinom Borcem iz Donjeg Hrašćana 0:4 zaključio Graničar Novakovec koji se s utakmicom manje približio prvoplasiranom na četiri boda razlike. Junak utakmice bio je trostruki strijelac Ivan Krznar, a četvrti pogodak djelo je Marka Jakšića.