3. HRL Istok (Ž): Vodeći trojac nakon jesenskog dijela na omjeru pet pobjeda i dva poraza!

U 3. HRL Istok za žene ovaj vikend bio je rezerviran za susrete sedmog kola te zaostalog ogleda petog kola između Vinkovaca i Vukovara! Nakon odigranog jesenskog dijela čak su tri ekipe na vrhu s omjerom 5-2, dok su Petrijevci i Darda na samo dva boda zaostatka!

Oglas

Kolo su otvorile svojim susretom u srijedu rukometašice Vukovara i Osijeka 3. Vukovar je u pet odigranih susreta ostvario po jednu pobjedu, neriješen ishod i tri poraza, dok je Osijek 3 u šest odigranih susreta skupio osam bodova uz omjer od četiri pobjede i dva poraza. Nakon iznimno zanimljivog susreta, bodovi putuju u Osijek nakon tijesne pobjede gošći 20:21. Najefikasniji pojedinac susreta kod Vukovara je bila Mia Miljanić sa sedam pogodaka, dok su kod Osijeka po četiri zgoditka postigle Antea Kolovrat i Jana Kovač.

Oglas

U subotnjem dijelu programa prve su na parket izašle ekipe Vinkovaca i uoči ovog kola lidera Đakova. Vinkovci su u susret ušle s omjerom od tri pobjede i dva poraza iz pet odigranih susreta, a gošće s omjerom od pet pobjeda i jednim porazom. U 39:27 slavlju Vinkovaca dvanaest je pogodaka postigla Marija Dragojević, dok je kod gošći s identičnim učinkom bila Leonarda Matijević.

Oglas

Zatim su u Novoj Gradišci svoj susret odigrale domaća Slavonka s tri boda iz šest susreta i gošće iz Darde koje su u šest odigranih kola ostvarile polovičan omjer od tri pobjede i tri poraza. Gošće su furiozno ušle u susret sa serijom 0:5 i do kraja postupno povećavale prednost do konačnih 18:32. Prvo ime susreta kod Darde bila je Nika Vlašić sa sedam pogodaka, dok je pet kod Slavonke postigla Ana Marija Dautović.

U nedjeljnom programu svoj drugi susret u ovom tjednu, odnosno zaostali susret petog kola igrale su rukometašice Vinkovaca i Vukovara. Do petog prvenstvenog slavlja stigle su Vinkovčanke rezultatom 28:16 na pogon osam pogodaka Marije Dragojević i Darije Foliš, dok je kod Vukovara pet zgoditaka postigla Ivana Spajić.

Sedmo kolo su zaključile svojim susretom domaćin Petrijevci i gošće iz Orahovice. Petrijevci su u dvoboj ušle sa šest bodova, dok je Orahovica također iz šest susreta ostvarila dva boda manje, ukupno četiri. U četvrtoj prvenstvenoj pobjedi Petrijevaca (33:24), Karolina Samardžija postigla je deset pogodaka, dok je kod gošći sedam pogodaka skupila Patricia Bajsar.

Izvor: HRS