3. HRL Istok (Ž): Peti trijumf Đakova, četvrti Osijeka 3!

S četiri vikend susreta kompletirano je šesto kolo uzbuđenja u 3. HRL Istok u ženskoj konkurenciji! Đakovo je stiglo do petog prvenstvenog slavlja, uspješni su bili i Orahovica te Osijek, dok je u nedjeljnom programu do dva boda stigla Darda!

Oglas

Kolo su otvorile susretom u petak rukometašice Orahovice i Vukovara. Orahovica je u susret ušla nakon prošlotjedne prve prvenstvene pobjede u svom petom nastupu, dok je Vukovar u svoja četiri dvoboja ostvario učinak od jedne pobjede, jednog neriješenog ishoda i dva poraza. U slavlju Orahovice 27:14 po pet zgoditaka u pobjedi domaćina postigle su Mariana Ostović i Tena Rukavina, dok je gostujuća Marina Cvetko skupila šest.

Oglas

U subotnjem dijelu programa, Osijek 3 s učinkom od tri pobjede i dva poraza ugostio je Vinkovce koji su u četiri susreta skupile šest bodova, uz omjer od tri pobjede i jednog poraza. Do 33:29 stigao je Osijek na pogon devet pogodaka Jane Kovač, dok je za Vinkovčanke sedam skupila Marija Dragojević.

Oglas

Đakovo koje je nakon pet kola predvodilo ljestvicu s četiri pobjede i jednim porazom dočekalo je Slavonku, koja je u pet susreta ostvarila jednu pobjedu, jedan neriješen ishod i tri poraza. Đakovo je stiglo do pete prvenstvene pobjede s ukupnih 35:31. Prvo ime susreta sa 15 zgoditaka bila je Leonarda Matijević, dok je deset pogodaka kod Slavonke postigla Gabriela Starčević.

Darda s dvije pobjede i tri poraza u okviru šestog kola odmjerila je snage u nedjelju s Petrijevcima koji su u pet prethodnih kola triput slavili i poraženi u ostala dva dvoboja. U slavlju Darde 34:28 najefikasnija na susretu bila je gostujuća Karolina Samardžija, dok su u trijumfu Darde osam pogodaka postigle Sara Janković i Lana Alšić.

Izvor: HRS