3. HRL Istok : Neriješeno u Mikanovcima, drama u Đakovu pripala Cestoradu, Ivan I Mladost sigurni!

Odigrana su sva četiri susreta petog kola 3.HRL Istok! U borbi za vrh ljestvice bodove su podijelili Mikanovci i Zrinski, Ivan je bio siguran na gostovanju kod Slatine, Cestorad-Vinkoprom iščupao je pobjedu u Đakovu dok je Mladost Donji Miholjac slavila u Tenji s plus pet.

Oglas

U vrlo zanimljivoj utakmici Mikanovaca i Zrinskog domaćini su puno bolje ušli u susret te u jednom trenutku imali čak i plus šest na 15:9, ali hrabri gosti izvrsnom igrom u drugom poluvremenu poravnavaju pogotkom Lončara četiri sekunde prije kraja za konačnih 27:27 Zrinski. Kod Mikanovaca Filip  Barić postigao je šest, dok je Dino Filipović kod Zrinskog postigao osam.

Oglas

RK Ivan došao je do najuvjerljivijeg slavlja kola svladavši u gostima ekipu Slatina 2 rezultatom 26:37. Kristijan Krpačić kod Slatine postigao je šest pogodaka ,dok je u trećem ovosezonskom slavlju Ivana Marko Naletilić bio najefikasniji kod gostiju s osam pogodaka.

Oglas

Mladost iz Donjeg Miholjca slavila je na gostovanju u Tenji 24:29. Mladosti je ovo prva prvenstvena pobjeda, dok Tenja još čeka na svoj prvi prvenstveni bod. Dejan Brocić kod Tenja bio je najistaknutiji pojedinac domaćina sa šest golova, dok je Josip Trošić kod Mladosti skupio deset

U susretu Đakovo 2 i Cestorad-Vinkoproma gosti su vodili kroz prvo poluvrijeme, da bi u napetoj završnici gosti izvukli plus jedan pobjedu u slavlju 32:33. Druga je to prvenstvena pobjeda za Vinkoprom čiji je najučinkovitiji strijelac bio Mihael Ivezić s devet pogodaka, dok je  Dino Tribuljak kod domaćina skupio deset.

Slobodna momčad ovoga kola bila je RK Petrijevci 2.