2. ŽNL VPŽ Zapad: U devetom kolu Sokol uvjerljivo slavio, Drava slavila nad Aršanjom!

U subotu i nedjelju je odigrano svih šest susreta devetog kola 2.ŽNL VPŽ Zapad! U jedinom subotnjem susretu No Limit Tvin slavio je nad Mladosti iz Vukosavljevice 3:2, dok je u nedjelju lider Sokol iz Milanovca slavio u Turnašici s 1:6!

Nakon osam kola prvoplasirani Sokol iz Milanovca s 19 bodova iz osam susreta putovao je na gostovanje kod NK Turnašice koja je u osam kola uprihodila devet prvenstvenih bodova. Sokol je došao do sedme pobjede rezultatom 1:6 na krilima hat-tricka koji je postigao Ivan Biondić. Ostali strijelci za goste bili su Hrvoje Javorović, Ante Mikulić i Gabrijel Nikolić, dok je jedini pogodak za domaćine djelo Željka Kajića.

Drugoplasirani Aršanj iz Sedlarice nakon tri uzastopne pobjede s 18 bodova na kontu gostovao je u Terezinom Polju kod zahuktale NK Drave koja je također s tri vezane pobjede ušla u ovaj susret, no s dva boda od svog domaćina, ukupno šesnaest. NK Drava je došla do vrijedne pobjede rezultatom 3:1, a za domaćine su pogađali Dejan Mioljević, Nikola Zalović i Luka Paulović, dok je jedini pogodak za goste zabio Sandi Ivanović.

Uoči ovog kola trećeplasirana Mladost iz Vukosavljevice s 18 bodova i nakon 6:4 pobjede u posljednjem kolu nad Croatijom iz Grabrovnice putovala je na gostovanje kod momčadi No Limit Tvin koji je u osam prvenstvenih kola ukupno skupio deset bodova, osam manje od svog domaćina. Domaćin No Limit Tvin je slavio 3:2 pogocima Thea Filipovića, Zdenka Stipčevića i Josipa Đurđevića, dok su za Mladost pogađali Josip Kovač i Ronaldo Meszeš.

NK Sveti Đurađ nakon dva poraza u prošlom se kolu vratio pobjedama s petim prvenstvenim slavljem nad Podravcem 2:0, a u sklopu devetog kola nove bodove tražio je na gostovanju kod Podgorja koji je u osam prvenstvenih ogleda ukupno skupio tri boda. Jedini pogodak u ovom susretu djelo je Mateja Vinaka koji je pogotkom u 61. minuti donio tri boda gostima za šestu pobjedu NK Svetog Đurađa.

U dvoboju sedmoplasirane i šestoplasirane momčadi prvenstva susreli su se Croatia iz Grabrovnice i Bilogora 1947. Domaćini su u ovaj susret ušli s dvanaest bodova na kontu, dok su gosti nakon pobjede u prošlom kolu 6:0 nad Podgorjem došli na ukupno trinaest bodova, jedan više od svojih domaćina. Croatia je u ovom susretu slavila 3:1 pogotcima Emanuela Živka, Nevena Jančija i Antonija Kosine, dok je Stipo Djak bio jedini strijelac za goste.

Kolo su svojim susretom zaključile momčadi iz donjeg dijela ljestvice Podravec iz Dinjevca i  Gradina. Domaćin je u ovo kolo ušao kao jedanaestoplasirana momčad sa sedam osvojenih bodova, dok su gosti u susret ušli s jednim osvojenim bodom. Jedini pogodak na susretu gledatelji su mogli vidjeti u 44. minuti susreta kad Ante Gradinjak donosi tri vrijedna boda za goste koji ih sada na kontu imaju četiri.