2. ŽNL VPŽ Zapad: U desetom kolu vodeći trojac bez greške!

Odigrano je svih šest susreta desetog kola 2. ŽNL VPŽ Zapad! U jedinom subotnjem susretu Aršanj je u Sedlarici nadvisio Podravec 4:1, dok su u nedjeljnom dijelu programa s 3:0 pobjede obilježili Sokol i Drava, Gradina je 2:0 svladala Podgorje, a dva su susreta završila bez pobjednika!

Lider ljestvice nakon devet odigranih kola Sokol iz Milanovca nakon sedme prvenstvene pobjede koju su obilježili slavljem nad Turnašicom 6:1 u sklopu desetog kola ugostio je Mladost iz Vukosavljevice koja je u susret desetog kola ušla sa šest pobjeda i tri poraza. Pred 150 gledatelja domaćine je navijače prvi obradovao pogotkom za 1:0 Hrvoje Javorović u 26. minuti susreta, sedam minuta kasnije Sokol vodi 2:0, strijelac Dorian Uzelac. Konačnih 3:0 postavio je Karlo Pelko u 80. minuti susreta za ukupno osmo slavlje lidera prvenstva.

Drugoplasirana Drava iz Terezinog Polja nakon vrijedne pobjede nad Aršanjem 3:1 putovala je na gostovanje kod NK Turnašice koja je s tri pobjede i šest poraza uoči ovog kola bila na devetom mjestu prvenstvenog poretka. Drava je opravdala ulogu favorita u ovom susretu te na kraju slavila rezultatom 0:3. Za goste dvostruki strijelac bio je Mihael Taušan, dok je Josip Draganić na samom kraju susreta potvrdio sedmu prvenstvenu pobjedu Drave.

Trećeplasirani Aršanj iz Sedlarice nakon trećeg prvenstvenog poraza te s osamnaest prikupljenih bodova iz devet kola tražio je iskupljenje u jedinom subotnjem susretu s Podravcem iz Dinjevca koji je u devet susreta prije ovog kola osvojio sedam bodova. U slavlju Aršanja 4:1 prvi pogodak u desetoj minuti djelo je Saše Ivoševića, dok je hat-trick postigao Matija Veličan svojim pogotcima u 33′, 50′ i 80′. minuti. Ivan Rastovski postigao je počasni pogodak za Podravec u 84. minuti susreta.

Sveti Đurađ koji je došao do svoje šeste prvenstvene pobjede u minimalnom slavlju nad Podgorjem ugostio je Croatiju iz Grabrovnice koja je do petog slavlja također došla u prošlom kolu gdje je s 3:1 svladala Bilogoru 1947. U ovom susretu nije bilo pobjednika, a konačni rezultat glasio je 1:1. Za domaćine u petoj minuti pogodak je postigao Matej Vinak, dok je za goste konačnih 1:1 u 83. minuti postavio Matija Pavić.

U susretu sedme i osme momčadi uoči ovog kola Bilogora 1947 ugostila je momčad No Limit Tvina, a obje momčadi s trinaest bodova ušle su u ovaj susret. U ovom susretu svakoj momčadi pripao je bod, a konačni rezultat bio je 2:2. Za Bilogoru oba pogotka postigao je Stipo Djak, dok su Dominik Belani i Tin Filipović zabijali za goste,

Jedanaestoplasirana uoči ovog kola NK Gradina nakon što je u prošlom kolu obilježila prvu pobjedu nad Podravcem i tako došla na učinak od četiri boda ugostila je Podgorje koje je u susret došlo s bodom manje od svog domaćina. Gradina je do svoje druge pobjede došla rezultatom 2:0. Prvo je Franjo Blažičević početkom drugog poluvremena doveo Gradinu u vodstvo, a konačnih 2:0 djelo je Steve Stupara u 90. minuti susreta.