2. ŽNL VPŽ Zapad: Slavlje No Limit Tvina u Sedlarici, Sokol i Croatia Grabrovnica sigurni!

Subotnjim susretom u Sedlarici te s pet nedjeljnih susreta kompletirano je drugo proljetno odnosno trinaesto kolo 2. ŽNL VPŽ Zapad! U jedinom subotnjem susretu No Limit Tvin s 1:5 svladao je Aršanj u Sedlarici, lider Sokol slavio je kod Podraveca identičnim rezultatom, dok su pobjede u ovom kolu obilježili i Croatia Grabrovnica, Drava Terezino Polje, Gradina i Bilogora 1947!

Izvor: ŽNS VPŽ

 

Jedini subotnji dvoboj bio je onaj u Sedlarici gdje je trećeplasirani Aršanj nakon poraza u Grabrovnici 0:2 tražio povratak forme u susretu s uoči ovog kola šestoplasiranim No Limit Tvinom koji je sa svojim mladim snagama itekako pokazao da se od njih velike stvari mogu očekivati u budućnosti .Gosti su bolje ušli u susret te s 0:2 otišli na odmor, da bi do kraja susreta ta prednost narasla na 1:5. Za No Limit Tvin dva su pogotka postigli Ivano Lazić (29′ i 90′) i Ivan Crnojević (30′ i 78′),  jedan pogodak djelo je Dine Reščića (63′), dok je jedini pogodak za domaćine postigao Saša Ivošević (72′).

U nedjeljnom dijelu programa nakon prvog proljetnog kola novi lider Sokol iz Milanovca tražio je nove bodove u borbi za vrh s desetoplasiranim Podravcem. Do njih je i došao slavljem 1:5 u kojem ih je s četiri pogotka prevodio fantastični Ivan Biondić (8′,39,78′, 84′)! Jedan pogodak za Sokol djelo je Hrvoja Javorovića (58′), dok je strijelac jedinog pogotka za Podravec bio Marko Presečan (83′).

Drava iz Terezinog Polja nakon što je remijem s Podravcem pala na drugo mjesto ljestvice proljetni učinak imala je priliku popraviti u domaćem okršaju s posljednjeplasiranim Podgorjem. To je i učinila slavljem 3:1 u kojem je dva pogotka za domaćina postigao Mihael Taušan (34′ i 44′) te jedan Antonio Paulović (90′), dok je strijelac pogotka za Podgorje bio Martin Špoljarić u 75. minuti susreta.

Devetoplasirana Turnašica s dvanaest bodova na kontu ugostila je četvrtoplasiranu Croatiju iz Grabrovnice koja je u proljeće ušla domaćom pobjedom nad Aršanjem 2:0. Croatia je nastavila s odličnom formom te je slavila s 0:4! Kristijan Lončarić mrežu gostiju je tresao dva puta (13′ i 83′), dok su Vinko Martinović (70′) i Ivan Kovačević (75′) to učinili po jednom.

U susretu momčadi koje su dijelila tri prvenstvena boda sastali se uoči ovog kola šestoplasirani Sveti Đurađ i osmoplasirana Bilogora 1947. Do pobjede su stigli nogometaši Bilogore i to rezultatom 1:4, i to autogolom Štuleca (9′) te pogotcima Marka Šandrka (12′) i Stipe Djaka (24′,29′). Jedini pogodak za Sveti Đurađ postigao je Ante Slavić u 55. minuti.

Kolo su zaključili svojim susretom domaćin Gradina koja je u dvanaest kola uprihodila osam i gosti Mladost iz Vukosavljevice s devetnaest bodova na kontu. Nova tri boda uprihodili su domaćini slavljem 5:2 za koje su redom pogađali Franjo Blažičević (10′), Ante Gradinjan (25′ i 31′), Antonio Jugović (41′) i Mario Jozić (46′), dok su za goste iz Vukosavljevice precizni bili Ronaldo Meszeš (34′) i Mirko Dražetić (68′).

 

Izvor: ŽNS VPŽ