2. ŽNL VPŽ Zapad: Slavlja domaćina u Sedlarici, Turnašici i Svetom Đurađu!

Odigrano je svih šest susreta prvog kola 2.ŽNL VPŽ Zapad! Domaća slavlja sa dva pogotka razlike obilježili su NK Turnašica, NK Aršanj iz Sedlarice i NK Sveti Đurađ, dok u susretima u Gradini, Spišić Bukovici i Terezinom Polju nije bilo pobjednika.

Oglas

Oglas

Prošlogodišnji pobjednik 3.ŽNL VPŽ Zapad NK Aršanj iz Sedlarice uspješno je započeo svoje drugoligaške avanture pobjedom u prvom kolu na domaćem terenu u ogledu sa trećeplasiranom ekipom prvenstva protekle sezone NK Croatijom iz Grabrovnice svladavši ih 3:1. Domaćin je poveo u 15. minuti susreta putem Filipovića, da bi potkraj prvog poluvremena stvari na početak vratio pogotkom za goste Slavić. U drugom poluvremenu domaćin dolazi u vodstvo nakon devet minuta pogotkom Veličana, a konačnih 3:1 za Aršanj postavio je Rašeta šest minuta prije kraja susreta.

Oglas

NK Turnašica također je u prvenstvo startala pobjedom i to nad NK Podgorjem nakon velikog preokreta. Naime, gosti su u 33. minuti došli do vodstva putem Kaselja, da bi na 0:2 u sedmoj minuti drugog poluvremena povisio Krmpotić. Tada domaćini ubacuju u brzinu više te sa dva pogotka Saše Štefanića te po jednim Kajića i Padovića okreću rezultat u svoju korist 4:2 i tri boda ostaju u Turnašici.

U Svetom Đurađu također su gledatelji mogli svjedočiti pobjedi domaćina. Naime, NK Sveti Đurađ u prvom je prvenstvenom kolu svladao NK Mladost iz Vukosavljevice 2:0, a pogotci odluke pali su u drugom poluvremenu. Prvo je u osmoj minuti drugog poluvremena mrežu Mladosti otključao Ali Youssef Abdelrahman Fawzy, da bi konačnih 2:0 postavio Tin Szabo u 87. minuti susreta.

Možda i najzanimljiviji susret kola odigrali su u nedjelju Bilogora 1947 i NK Sokol Milanovac, gdje su u trileru dana akteri odigrali neriješeno 3:3. Domaćini su poveli u prvom poluvremenu golovima Djaka i Zorića, a na samom kraju prvoga dijela gosti su smanjili pogotkom Mikulića. Dorian Uzelac izjednačio je sredinom drugog poluvremena rezultat na 2:2 .Potom Stipo Djak svojim drugim pogotkom vraća prednost Bilogora, da bi u posljednjim trenucima susreta Ante Nikolić svojim drugim pogotkom donio vrijedan bod Sokolu.

Izvrstan susret pred oko 100-tinjak gledatelja odigrali su NK Gradina i NK No Limit Tvin, a pobjeda ni u ovom susretu nakon 90 minuta nije bilo. Gosti su poveli u 29. minuti pogotkom Josipa Đikete. Mreže su mirovale do sredine drugog poluvremena gdje domaćini preko dva pogotka Ante Gradinjana okrenuli susret na 2:1, da bi konačni rezultat i bod gostima donio Theo Filipović tri minute prije kraja susreta.

Pred oko 150 gledatelje bodove su podijelili u Terezinom Polju domaća NK Drava i gost NK Podravec Dinjevac.  Gosti iz Dinjevca došli su u vodstvo nesretnim autogolom Klausa u 33. minuti sureta, a deset minuta kasnije stvari na početak vraća Mihael Taušan te postavlja uspostavilo se konačnih 1:1 za podjelu bodova u Terezinom Polju.