2. ŽNL VPŽ Zapad: Osmica Sloge, sigurni Aršanj i Stara Brezovica!

Započela je nova sezona 2. ŽNL VPŽ Zapad! Nakon rekonfiguracije liga, natjecanju su se pridružile i neke ekipe iz 3. ŽNL VPŽ Zapad, a u sklopu koje je u subotu odigrano prvo prvenstveno kolo! Najefikasnija u njemu bila je Sloga iz Dugog Sela Lukačkog, a nešto manje ali i dalje uvjerljivi bili su Aršanj i Stara Brezovica!

Oglas
Izvor: HNS Comet

Šestoplasirana momčad 3.ŽNL VPŽ Zapad iz prethodne sezone, Otrovanec, ugostio je Bušetinu 1947, koja je u istom natjecanju prethodne sezone zauzela mjesto više. Otrovanec je stigao do minimalne pobjede 1:0, a pogodak odluke djelo je Tonija Džanića u 51. minuti susreta.

Oglas

Brana iz Bačevca koja je u prethodnu sezonu završila na posljednjem mjestu 3. ŽNL VPŽ Zapad snage je odmjerila sa Slogom iz Dugog Sela Lukačkog, koja je u 2. ŽNL VPŽ Zapad prethodne sezone zauzela peto mjesto. Iako je Brana povela pogotkom Zvonimira Juhasa u osmoj minuti, do kraja je zabijala samo Sloga i na kraju slavila s visokih 1:8. Hat-trick u pobjedi gostiju djelo je Dejana Mioljevića (21′, 26′, 39′), dva su nadodali David Bakić (29′ i 50′) i Nikola Šerepac (41′ i 53′), dok je jedan pogodak postigao Hrvoje Đurašević (49′).

Oglas

ŠN Graničar iz Okrugljače, drugoplasirana momčad iz prethodne sezone 3. ŽNL VPŽ Zapad na domaćem je terenu ugostio Aršanj iz Sedlarice, trećeplasiranu momčad prvenstva 2 .ŽNL VPŽ Zapad. Gosti iz Sedlarice opravdali su ulogu favorita te slavili s visokih 0:5. Pogotke za Aršanj redom su postizali Hrvoje Filipović (9′), Martin Šubić (17′), Lucijano Balija (28′), Branko Rašeta (50′) i Mateo Popec (63′).

Pregled ovoga kola zatvaramo sa susretom u Turnašici u kojem se istoimeni domaćin, inače devetoplasirana momčad 2. ŽNL VPŽ iz prethodne godine,  susreo sa Starom Brezovicom, četvrtoplasiranom momčadi poretka 3. ŽNL VPŽ Zapad iz protekle sezone. Turnašica je povela pogotkom Martina Kalenika u 14. minuti, no tada dolazi do preokreta gostiju i konačnih 1:4. Pogotke za Staru Brezovicu postigli su Stjepan Brođanac (45′), Mateo Čađavčan (58′), Robert Bilobrk (72′) i Leon Viljevac (80′).

Izvor: HNS Comet