2. ŽNL VPŽ Zapad: Nastavak serije No Limit Tvina, uspješan i vodeći dvojac!

Odigrano je svih šest susreta šesnaestog kola 2. ŽNL VPŽ Zapad! U jedinom subotnjem dvoboju mladi No Limit Tvin nastavio je s odličnom formom svladavši Podravec s 4:0, dok je u nedjelju uspješan bio vodeći Sokol te drugoplasirana Croatia s domaćim pobjedama!

U jedinom subotnjem susretu No Limit Tvin svoju fenomenalnu proljetnu formu od četiri pobjede u uvodna četiri proljetna dvoboja htio je nastaviti u susretu s uoči ovog kola posljednjeplasiranim Podravcem iz Dinjevca s osam skupljenih prvenstvenih bodova. Do novog slavlja stigli su domaćini i to slavljem 4:0 do kojeg ih je s dva pogotka predvodio Dominik Belani (17′ i 23′) te s jednim Ivano Lazić (54′) i Borna Mikec (83′).

Sveti Đurađ koji se pobjedama vratio u prethodnom kolu svladavši na gostovanju Gradinu s 2:6 novi ispit imao je s Aršanjem iz Sedlarice koji je nakon nešto lošijeg ulaza u prvenstvo uprihodio dvije uzastopne pobjede! Sveti Đurađ došao je do dvadeset i šestog boda slavljem 3:2 do kojeg su došli autogolom Balije (12′) te golovima Ante Slavića (71′) i Mateja Vinaka (86′), dok je za goste minutu nakon autogola pogodak na drugoj strani postigao Lucijano Balija a strijelac drugog pogotka bio je Hrvoje Filipović (58′)

Prvenstveni lider Sokol iz Milanovca u ovo kolu ušao je sa šest bodova prednosti nad najbližim konkurentom Croatijom, a nova tri boda tražio je u susretu s desetoplasiranom Gradinom koja je uoči ovog kola držala prednost od dva boda ispred Podgorja te tri ispred posljednjeplasirane momčadi NK Podgorje. Gosti iz Gradine došli su u vodstvo u 44. minuti pogotkom a koga drugog nego Ante Gradinjana. Sredinom drugog poluvremena Sokol preokreće susret te na kraju slavi s konačnih 4:1, a pogotke za domaćina redom su postizali Mihael Martelo (65′) , Mihael Bistrović (67′), Hrvoje Javorović (81′) i Josip Lanščak u 92. minuti susreta.

Croatia iz Grabrovnice s pet uzastopnih (odnosno četiri proljetne) prvenstvene pobjede novi trijumf tražila je u susretu s Podgorjem koji je u susret ušao s devet bodova na kontu. Pred stotinjak gledatelja do novog slavlja Croatia je došla rezultatom 3:0, a do trijumfa vodili su je Marko Slavić s jednim pogotkom (35′) te Matija Pavić s dva (76′ i 80′).

Bilogora 1947 u petnaest prvenstvenih ogleda uprihodila je dvadeset i jedan prvenstveni bod, a u sklopu šesnaestog kola u Špišić Bukovici ugostila je devetoplasiranu Turnašicu koja je istovremeno uoči ovog susreta skupila šest bodova manje od svog domaćina, ukupno petnaest. U slavlju Bilogore 4:1 jedan su pogodak postigli Denis Stjepić (5′) i Stipo Djak (11′), dva je nadodao Marko Šandrk (37′ i 70′), dok je jedini pogodak za Turnašicu djelo Andreja Abramovića u 39. minuti dvoboja.

Osmoplasirana Mladost iz Vukosavljevice s devetnaest bodova na kontu dočekala je Dravu iz Terezinog Polja koja je u prethodnom kolu poražena od No Limit Tvina te je s druge pala na petu poziciju prvenstvene ljestvice. Drava je pobjedom 1:2 do koje su je doveli Nikola Zalović u 22. te Mateo Ivoš u 86. susreta došla na četvrtu poziciju ljestvice, dok je jedini pogodak za Mladost djelo Mateja Kovača u 48. minuti ogleda.