2. ŽNL VPŽ Zapad: Derbi u Svetom Đurađu pripao gostu, Aršanj iz Sedlarice i dalje stopostotan!

Odigrano je svih šest susreta u okviru 3. kola 2. ŽNL VPŽ Zapad! Aršanj je na učinku tri od tri nakon nove pobjede na domaćem terenu 3:0, dok se Sokol iz Milanovca probio na drugo mjesto prvenstvene ljestvice pobjedom u Svetom Đurađu 1:3. Najuvjerljivija pobjeda kola ona je Bilogore 1947 koja je na gostovanju u Gradini slavila sa 0:6!

U derbiju trećeg kola sastale su se dvije neporažene ekipe iz prethodna dva kola, NK Sveti Đurađ koji je sa dvije pobjede startao sa drugoligaškim uzbuđenjima i NK Sokol Milanovac koji je u prethodna dva ogleda obilježio pobjedu i neriješen ishod. Ivan Biondić doveo je Sokol u vodstvo u 42. minuti susreta, da bi u drugom poluvremenu dva pogotka za goste postigao Karlo Perko u 66. i 71. minuti ogleda za 0:3, dok je jedini gol za domaćine djelo Abdelrahmana u 89. minuti za konačnih 1:3.

Jedini subotnji dvoboj koji smo imali priliku pratiti bio je onaj u Sedlarici gdje je domaći Aršanj nakon dvije prvenstvene pobjede na svom terenu pred 200-tinjak gledatelja ugostio Mladost iz Vukosavljevice. Domaćini su tražili svojevrsnu osvetu za prošlogodišnji poraz u Kup natjecanju u ogledu sa gostima koji su u treće kolo ušli sa jednom pobjedom i jednim porazom. Bodovi u ovome kolu ostaju u Sedlarici, a golove u 3:0 slavlju domaćina postigli su Matija Veličan početkom drugog te Marko Filipović i Sandi Ivanović sredinom drugog poluvremena.

NK Turnašica također je u treće kolo ušla sa omjerom od jedne pobjede i poraza, a u ovome kolu u nedjeljnom dijelu programa sučelila se s mladom ekipom No Limit Tvin, koja je u dva kola skupila jedan prvenstveni bod. Gosti su došli do uvjerljive pobjede. Na samom kraju prvoga poluvremena gosti su poveli pogotkom Tomislava Filipovića, a u drugom poluvremenu visoku pobjedu No Limit Tvina od 0:5 potvrdili su Benjamin Široki sa dva pogotka, dok su se po jednom u strijelce upisali i Bauman te Matanić.

NK Drava koja je sa jednim bodom ušla u susret trećeg kola ugostila je u Terezinom Polju pred 150 gledatelja NK Croatiju iz Grabrovnice koja je u ovo kolo došla sa tri boda nakon prošlotjednog slavlja nad Turnašicom. Gosti su pretkraj prvog poluvremena poveli pogotkom Marka Slavića, a na odgovor domaćina čekalo se do 60. minute kada susret izjednačuje Mihael Taušan. Do potpunog preokreta domaćin je došao sa dva pogotka Antonija Paulovića, dok je konačnih 4:1 postavio Nikola Zalović u 89. minuti.

U sklopu trećeg kola susret su na stadionu Sloge odigrali domaći Podravec i gost NK Podgorje. Domaćini su u ovaj dvoboj ušli sa jednim osvojenim bodom, dok su gosti iz Podgorja osvojili tri. Gosti su poveli pogotkom Nikole Režonje u 20. minuti, da bi rezultat u desetoj minuti drugog poluvremena izjenačio Jan Roland. Dario Erhatić preokrenuo je rezultat na stranu domaćina pogotkom u 67.minuti susreta, a rezultat 2:1 je ostao nepromijenjen do kraja susreta.

Gradina je bilo poprište nedjeljnog susreta u kojem su snage odmjerili istoimeni domaćin i gost Bilogora 1947. Do prve prvenstvene pobjede u tri susreta došli su gosti i to sa visokih 0:6. Hat-trick za goste postigao je Michael Zorić, dva je nadodao Stipo Djak, dok je jedan pogodak djelo Marka Šandrka.  Gosti su ovom pobjedom izbili na četvrto mjesto prvenstvene ljestvice.