2. ŽNL VPŽ Istok: Vrijedno slavlje Miholjca, prvi prvenstveni trijumf Papuka!

Iako je većina klubova već otišla na zasluženi odmor, jesenska uzbuđenja u 2. ŽNL VPŽ Istok s time nisu završila pa smo ovoga vikenda imali priliku uživati u zaostalom susretu prvog kola između Vaške i Papuka 1664 Osječko te u zaostalom susretu četvrtog kola u Gornjem Miholjcu između Miholjca i Grabića!

Oglas
Izvor: ŽNS VPŽ

U bitci za treće mjesto snage su odmjerili uoči ovog susreta četvrtoplasirani Miholjac koji je u prethodnih devet susreta ostvario učinak od šest pobjeda i tri poraza, te Grabić koji je u devet susreta uprihodio bod više, ukupno 19, s omjerom od šest pobjeda,  jednim neriješenim ishodom i tri poraza. Marijo Klement doveo je Miholjac u vodstvo u 24. minuti, a četiri minute kasnije prednost Miholjca udvostručio je Bojan Dmitrović. Na plus tri Miholjac je stigao pogotkom Tomislava Klementa u 41. minuti, da bi poraz Grabića na konačnih 3:1 uspio ublažiti Boris Zagorac.

Oglas

U zaostalom susretu prvog kola, Vaška s četiri osvojena boda nadala se da bi pobjedom nad svojim subotnjim rivalom Papukom Osječko 1664 mogla barem privremeno stići na deveto mjesto, dok su se gosti iz Orahovice nadali da bi se kroz dva zaostala susreta mogli priključiti momčadima iz donjeg dijela poretka. Do prvog ovosezonskog slavlja stigao je Papuk i to s dojmljivih 0:6! Antonio Meljančić doveo je Papuk u vodstvo u 6. minuti, da bi u 38. na 0:2 povisio Ivan Prović. U drugom poluvremenu u prvo ime susreta prometnuo se Jakov Radočaj koji je s četiri pogotka (65′, 67′, 70′ i 80′) osigurao gostima iz Orahovice veliko i vrijedno prvo ovosezonsko slavlje. Podsjetimo, Papuk još ima za igrati i zaostali susret četvrtog kola gdje će polusezoni kompletirati domaćim susretom sa Slavoncem iz Novaka.

Oglas