2. ŽNL VPŽ Istok: Standard i Dinamo sigurni u subotnjem programu, Munja prekinula niz Mladosti iz Čađavice!

Odigrana su četiri od pet vikend susreta 17. kola 2. ŽNL VPŽ Istok! U subotu uvjerljivi su bili Standard i Dinamo, dok su u nedjeljnom dijelu programa pobjede obilježile Munja i Mladost!

Oglas

Oglas

Deveta momčad prvenstva s osam osvojenih bodova, NK Ćeralije ugostila je četvrtoplasirani Dinamo Josipovo koji je s jednim bodom u posljednja tri susreta posustao u borbi za drugu poziciju. U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, da bi furioznim drugim poluvremenom Dinamo stigao do visokog gostujućeg trijumfa 0:5! Milenko Beneš doveo je Dinamo u vodstvo, dva je pogotka zatim nadodao Matej Androš (61′ i 67′), a posljednja dva pogotka djela su Željka Lukanića u 70. minuti te Antonija Kušena šest minuta kasnije.

Oglas

U dvoboju šestoplasirane i posljednjeplasirane momčadi prvenstva Standard iz Nove Šarovke s 22 osvojena boda nakon remija u Josipovu kod Dinama ugostio je Krčevinu koja je istovremeno skupila četiri. U visokom slavlju Standarda 9:1 tri pogotka postigao je Kristian Kokorić (49′, 68′ i 83′), dva su nadodali Franjo Hudoletnjak (7′ i 71′) i Antonijo Marinković (56′ i 58′), dok su po jedan zgoditak postigli Toni Hrgetić (14′) i Darko Tušek (48′). S druge strane, jedini pogodak za goste Krčevinu djelo je Marka Colarića u 21. minuti susreta.

Mladost iz Čađavice koja je s pet uzastopnih pobjeda doživljavala pravu proljetnu renesansu ugostila je uoči ovog kola drugoplasiranu Munju iz Velikog Rastovca s dvije uzastopne pobjede, a kojoj je trijumf bio nužan za očuvanje drugog mjesta prvenstvenog poretka. U trijumfu Munje 2:5 hat-trick postigao je Josip Vida (31′, 46′ i 51′), dok su po jedan pogodak nadodali Felipe (8′) i Petar Majetić (37′). Pogotke za Mladost postigli su Dario Car (63′) i Livio Brozović (77′).

Trećeplasirana momčad Plavi iz Jugovog Polja s 33 osvojena boda bila je na samo uoči ovog kola do drugoplasirane Munje te im je za nastavak bitke za drugo mjesto bilo potrebno slavlje na gostovanju u Bakiću kod osmoplasirane Mladosti koja je u susret ušla s osvojenih 17 bodova i domaćim trijumfom nad Grabićem. Slavlje u ovom susretu pripalo je domaćoj Mladosti rezultatom 3:2. Za domaćine iz Bakića pogađali su Dino Škrlin (42′), Mateo Sojka (61′) i Ivan Blašković (68′), dok su za Plave precizni bili Kristijan Bičanić (53′) i Marijan Holec (87′).

Nakon što je osigurao naslov prvaka, Zrinski iz Nove Bukovice poražen je u domaćem ogledu od Mladosti iz Čađavice te se htio vratiti pozitivnim rezultatima na gostovanju u Grabiću kod istoimenog domaćina koji je u susret ušao s tri uzastopna poraza i 25 osvojenih bodova. Nažalost, zbog velike količine vode na terenu i kiše koja je padala tijekom tjedna susret je morao biti odgođen.