2. ŽNL VPŽ Istok: Pet od pet Standarda, treće slavlje Krčevine i Miholjca!

Odigrano je svih pet susreta s kojima je kompletirano peto kolo 2. ŽNL VPŽ Istok! U jedinom subotnjem susretu Ćeralije su svladale Vašku, dok su u nedjeljnom dijelu dominirali gosti u kojem je jedini bod i to svoj prvi uprihodio Papuk Osječko 1664!

Oglas
Izvor: ŽNS VPŽ

U subotnjem programu nastupili su u Ćeralijama istoimeni domaćin i gosti NK Vaška. Domaćin je u susret ušao s jednim osvojenim bodom, dok je Vaška također iz tri susreta uprihodila tri prvenstvena boda. Već u prvoj minuti domaćin je stigao u početnu prednost pogotkom Tomislava Tunića, a u 40. minuti Ćeralije odlaze na plus dva pogotkom Kristijana Djordjevića. Dragan Ružić uspio je prepoloviti zaostatak Vaške na 2:1, no tri boda iz ovog susreta ipak su ostala u Ćeralijama.

Oglas

Stopostotan iz četiri kola, Standard iz Nove Šarovke, u petom kolu 2. ŽNL VPŽ Istok putovao je na nedjeljno gostovanje u Grabić kod istoimenog domaćina koji je također neporažen ušao u ovo kolo, ali uz sedam bodova iz tri odigrana susreta. U slavlju gostiju iz Nove Šarovke 3:5 pogotke su kod domaćina postigli Marko Novaković (7′), Goran Hetrih (29′) i Alen Alilović (53′), dok je goste do slavlja s tri pogotka predvodio Kristian Kokorić (3′, 62′ i 65′), dok su po jedan nadodali Mario Nukić (40′) i Franjo Hudoletnjak (45′).

Oglas

U ranom nedjeljnom terminu snage su odmjerili u Novakima domaći Slavonac s jednim osvojenim bodom iz tri susreta i Miholjac koji je u tri ogleda skupio šest bodova, odnosno omjer od dvije pobjede i jednog poraza. U najuvjerljivijem slavlju kola gosti iz Miholjca s devet pogodaka su počastili svoje domaćine. U slavlju 0:9 tri je pogotka postigao Bojan Dmitrović (25′, 27′ i 90′), dva Danijel Čakanić (5′ i 14′) te po jedan Boris Bihar (15′), Zvonko Gerenčir (20′), Goran Kizivat (23′) i Marijo Klement (30′).

U Čađavici je domaća Mladost 1930 nakon što je u svoja tri susreta obilježila pobjedu i poraz, u sklopu petog kola ugostila u tri kola neporaženu Krčevinu, koja je kao i Grabić, u tri susreta uprihodila šest bodova, odnosno dva slavlja i jedan neriješen ishod. Krčevina je povela u šestoj minuti pogotkom Ivice Štefaneka, a odgovor Mladosti stigao je u 70. minuti zgoditkom Danijela Kolomaza. Već tri minute kasnije Krčevina ponovno vodi, strijelac pobjedonosnog pogotka za Krčevinu bio je Gabrijel Obšivač (73′).

Mladost iz Bakića u tri uvodna susreta uprihodila je po pobjedu, neriješen ishod i poraz. U ovome kolu ugostili su Papuk Osječko 1664 koji se natjecanju priključio naknadno te ga započeo s dva uvodna poraza. U ovom susretu nije bilo pobjednika, rezultat je bio 1:1. Renato Horvat doveo je Papuk u vodstvo u 27. minuti, a osam minuta kasnije konačnih 1:1 postavio je Ivan Hamaček.

Izvor: ŽNS VPŽ