2. ŽNL VPŽ Istok: Maksimalni Standard trijumfom završio polusezonu, slavlje Mladosti iz Bakića kod Miholjca!

S pet vikend susreta kompletirano je posljednje jesensko, jedanaesto kolo 2. ŽNL VPŽ Istok! U subotnjem dijelu programa tri su boda osvojili lider Standard i Mladost iz Bakića, a u nedjeljnom domaćini Meljani, Grabić i Slavonac!

Oglas

Oglas

U derbiju kola između treće i druge momčadi natjecanja uoči ovog kola, Miholjac je s omjerom od šest pobjeda i dva poraza uz susret manje u Gornjem Miholjcu ugostio Mladost iz Bakića, koja je u devet susreta ostvarila omjer od šest pobjeda, dva neriješena ishoda te jednim porazom. Iako je Miholjac poveo preko Marija Klementa (19′), s dva pogotka Milana Prlića te po jednim Ivana Hamačeka i Ivana Srake Mladost je okrenula susret te slavila s 1:4.

Oglas

Istovremeno, lider ljestvice s maksimalnih 27 bodova iz devet susreta, Standard iz Nove Šarovke, dočekao je Krčevinu koja je uoči ovog susreta uprihodila 12 bodova iz devet prethodnih susreta. Krčevina je povela u 17. minuti preko Gabrijela Obšivaća, no Standard je pogocima Kristijana Kokorića (53′) i Tonija Makara (76′).

U nedjeljnom jutarnjem dijelu programa, sastali su se uoči ovog kola četvrtoplasirani Grabić sa 16 bodova iz osam susreta i Ćeralije koje su u devet susreta uprihodile 14 bodova. U slavlju Grabića 3:1 pogotke za domaćina postigli su Domagoj Zebec (8′), Alen Alilović (63′) i Nenad Šolić (83′), dok je strijelac za Ćeralije bio Tomislav Tunić (30′).

Meljani s učinkom od tri pobjede, jednim remijem i pet poraza u kolo su ušli kao sedma momčad ljestvice, a nove bodove tražili su u srazu s Papukom Osječko 1664 iz Orahovice koji je iz sedam odigranih susreta uprihodio jedan prvenstveni bod.  Do četvrte pobjede stigli su Meljani i to rezultatom 4:2. Po dva pogotka za domaćine postigli su Gabriel Hodak (13′ i 80′) i Zoran Main (29′ i 78′), dok je oba pogotka za Papuk postigao Tin Matišić (42′ i 47′).

Pregled kola kompletiramo susretom između Slavonca iz Novaka koji je u osam prethodnih susreta uprihodio tri boda i Mladosti 1930 iz Čađavice koja je u devet odigranih susreta ostvarila devet bodova uz omjer od tri pobjede i šest poraza. U trijumfu Slavonca 3:1 strijelci za domaćine bili su Ivan Mađarić (5′), Andreas Begovac (60′) i Marinko Kaščel (77′), dok je za Mladost pogodak postigao Josip Mađarević (85′).