2. ŽNL PSŽ: Slavlje Lipe u Prekopakri, četiri trijumfa domaćina!

Prvo kolo uz ekstremne vrućine donijelo je itekako zanimljiv nogomet u 2. ŽNL PSŽ! U jedinom subotnjem susretu puni plijen iz Prekopakre dohvatila je Lipa,dok su u nedjeljnom programu do slavlja stigle ekipe BSK Biškupci, Graničar iz Bučja, Parasan i Croatia Donja Obrijež!

Oglas
Izvor: HNS Comet

Osmoplasirana momčad iz prošlogodišnjeg poretka 2. ŽNL PSŽ, Slavonija iz Prekopakre u premijernom kolu u subotu je ugostila momčad Lipe koja se u ovom natjecanja na kraju protekle sezone morala zadovoljiti drugim mjestom. Gosti su stigli do 0:2 pobjede i to zahvaljujući pogocima u drugom poluvremenu, prvo je za 0:1 pogodio Valerije Klanfar (49′), a konačnih 0:2 postavio je Hrvoje Mijatović četiri minute kasnije.

Oglas

Petoplasirani iz prošle sezone, BSK Biškupci, u nedjelju su odmjerili snage s Dinamom iz Badljevine koji je prošlu sezonu završio kao šesta momčad prvenstvenog poretka. U prvom poluvremenu susreta mreže se nisu tresle, a kad se pomalo činilo da bi tako moglo i ostati, u 80. minuti za 1:0 domaćih pogodio je Petar Bosotin što se uspostavio i kao konačan rezultat susreta.

Oglas

Novopridošlica u ovu ligu nakon trinaeste pozicije u 1. ŽNL PSŽ prethodne sezone, NK Parasan je u Golobrdcima dočekao Sulkovce koji su prošlu sezonu u 2. ŽNL PSŽ završili kao četvrta momčad ljestvice. Gosti su došli u vodstvo u petoj minuti pogotkom Josipa Šutića, da bi u 40. minuti Dominik Tokić udvostručio vodstvo Sulkovaca. No, četiri minute kasnije Mario Maras vratio je nadu domaćinu smanjivši na 1:2. U drugom poluvremenu za potpuni preokret Parasana s dva pogotka se pobrinuo Matej Ivanković (51′ i 90′) za konačnih 3:2.

Trećeplasirani iz prošle sezone u ovom natjecanju, NK Graničar iz Bučja na domaćem se terenu suprotstavio momčadi Sloga Trenkovo, koja je prošlu sezonu završila na dvanaestom mjestu 1. ŽNL PSŽ. U prvom poluvremenu ovoga susreta pogodaka nije bilo, da bi u 58. minuti Mateo Bluha doveo Graničar u vodstvo. Odgovor Sloge čekao se do 72. minute kada susret izjednačuje pogotkom Jure Banović, a konačnih 2:1 i tri boda Graničaru donio je Matej Sabljak u 87. minuti dvoboja.

Nedjeljni program zaključili su svojim susretom Croatia Donja Obrijež koja je kao posljednja momčad 1. ŽNL PSŽ ušla u novi rang i NK Eminovci koji su u prošloj sezoni osvojili sedmo mjesto u 2. ŽNL PSŽ. Gosti iz Eminovaca poveli su u sedmoj minuti pogotkom Davida Tomasa, a preokret domaćina stigao je u drugom poluvremenu. Prvo je Tonći Savi u 55. minuti izjednačio susret, da bi pogocima Antonija Josipovića (69′) i Alena Lenćea (85′) Croatia stigla do konačnog slavlja 3:1.