2. ŽNL PSŽ: Petarda Dinama, uvjerljive Lipa i Sloga, gostujuća slavlja za Croatiju i Graničar!

Odigrano je svih pet susreta drugog kola 2. ŽNL PSŽ! Nakon 180 minuta najviše razloga za zadovoljstvo imaju ekipe Lipe, Croatije i Graničara iz Bučja koji su nakon dva kola ostali maksimalni!

Oglas
Izvor: HNS Comet

Sulkovci su u prvom kolu ovoga natjecanja poraženi u Golobrdcima 2:3, pa su u ovom kolu imali novu priliku za bodove kada su ugostili Croatiju iz Donje Obriježi koja je u prvom prvenstvenom kolu s 3:1 na domaćem terenu svladala Eminovce. No, do tri boda stigla je Croatia i to rezultatom 1:2. Oba pogotka za Croatiju djelo su Antonija Josipovića (40′ i 48′), dok je poraz za Sulkovce uspio ublažiti Ivan Vidmar u 77. minuti.

Oglas

Drugoplasirana iz prethodne sezone, NK Lipa, nakon slavlja u Prekopakri 0:2 je u domaćem susretu dočekala novog člana lige, Parasana, koji je u prvenstvo startao s pobjedom, odnosno preokretom u domaćem srazu sa Sulkovcima 3:2. Lipa je u ovom susretu stigla je i do svoje druge prvenstvene pobjede, ovoga puta rezultatom 4:0 na pogon dva pogotka Karla Rabića (8′ i 76′) te po jednim Josipa (13′) i Marina Mijatovića (73′),

Oglas

Šesta momčad iz prethodne sezone, Dinamo iz Badljevine, nakon minimalnog poraza u Biškupcima ugostio je Eminovce, koji su u prvom kolu također poraženi, i to u Donjoj Obriježi gdje ih je domaćin nadvisio s 3:1. Dinamo je u prvom poluvremenu došao do prednosti od dva pogotka koje su im omogućili pogocima Jozo Ilinović (26′) i Denis Relota (30′). U drugom poluvremenu domaćin iz Badljevine zabio je još tri pogotka, redom su zabijali Ivica Šugić (71′), Ivo Mijić (82′) i Danijel Živković u 87. minuti susreta za konačnih 5:0.

Sloga iz Trenkova, novi član ove lige koji stiže iz 1. ŽNL PSŽ, nakon 2:1 poraza u Bučju od domaćeg Graničara, odmjerila je snage sa Slavonijom iz Prekopakre, inače osmom momčadi prošlosezonskog poretka 2. ŽNL, koja je u prvenstvo startala domaćim porazom od Lipe. Po dva pogotka u 4:1 pobjedi Sloge postigli su Jure Banović (9′ i 89′) te Matej Đaković (55′ i 68′), dok je jedini strijelac kod gostiju iz Prekopakre bio Tomislav Šamec (57′).

Petoplasirana ekipa prošlosezonskog poretka 2. ŽNL PSŽ, BSK Biškupci nakon minimalnog slavlja nad Dinamom iz Badljevine sučelio se s Graničarem iz Bučja, koji je u ovaj susret također došao s tri boda iz prvog kola kada su također rezultatom 1:0 svladali NK Slogu Trenkovo. Graničar iz Bučja je odlično ušao u susret te stigao do prednosti 0:2 zgodicima Mateja Dukića u 15. minuti te Zorana Đajića u 32. minuti. BSK je do kraja susreta uspio smanjiti na 1:2 i to pogotkom Pere Vidovića u 82. minuti.