/2. ŽNL Istok Brodsko posavske županije
Raketa

2. ŽNL Istok Brodsko posavske županije

Mrtva trka je jednostavno najbolji opis onoga što se događalo, i onoga što nas očekuje u 2. ŽNL Istok Brodsko posavske županije.

NK Raketa Beravci i NK Gundinci su polusezonu odradili kao sijamski blizanci, i na kraju jedan gol bolja gol razlika je jesensku titulu donjela momčadi Rakete. Početna 4 kola i jedni i drugi su odradili sa maksimalnih 12 bodova, Gundinci nešto uvjerljivije, što se u velikom derbiju i potvrdilo minimalnom 2-1 pobjedom domaćih gundinčana. Već u sljedećem kolu prednost se topi pošto Gundinci iznenađujuće remiziraju kod ove sezone loše Mladosti iz Donje Bebrine, a Raketa sa visokih 6-0 slavi protiv Dilja iz Klokočevika. 11. kolo donosi kiks i jednih i drugih i bodovno poravnanje na ljestvici. Raketa je odigrala 2-2 na gostovanju u Sapcima, a Gundinci su doživjeli 2-1 poraz u Starom Topolju od tamošnjeg Omladinca.

Koliko su Gundinci i Raketa daleko od ostatka lige najbolje govori razlika u bodovima od prvih pratitelja, upravo spomenutih NK Sapci i NK Omladinac kojima su pobjegli velikih 11 odnosno 13 bodova. Jesenski prvak 2. ŽNL Istok, NK Raketa ipak ima malu prednost u ovom trenutku, sljedeći derbi igraju na svom terenu, i to će vrlo vjerovatno biti dvoboj koji će odlučiti tko će na ljeto igrati kvalifikacije za 1. ŽNL.

NK Sapci
NK Sapci

Na začelju lige kao i na vrhu poravnata su dva kluba, po 10 bodova skupili su Mladost Donja Bebrina i Sloga Vrpolje. Iako zimuju na dnu, ova dva kluba imaju još nekoliko konkurenata koji i te kako moraju strepiti za ostanak u 2. ŽNL. Prije svih to je Mladost Čajkovci koja je skupila samo bod više od Sloge i imenjaka iz Bebrine, Slavonija iz Prnjavora je na 13 bodova, a opušteni ne mogu biti niti u NK Perkovcima koji su skupili 15 bodova. NK Dilj  i NK Gardun ( Garčin ) skupili su po 17 bodova, te uz  Slaven( Trnjani), Graničar ( Sl. Šamac ) i Slogu ( Jaruge ) sa 18 bodova trenutno djeluju bezbrižno što se tiče proljetne polusezone, ne mogu niti gore niti dolje, samo međusobno moraju “dogovoriti” tko će zauzeti koju poziciju na kraju prvenstva.

NK Sloga Jaruge
NK Sloga Jaruge

2 žnl istok Brod

Podijeli
  •  
  •  
  •