2. ŽNL Beli Manastir: Trijumf Bratstva u Baranjskom Petrovom Selu!

Sa sedam nedjeljnih susreta kompletirana su uzbuđenja devetog kola u 2. ŽNL Beli Manastir! Lider Bratstvo iz Jagodnjaka zadržao je stopostotni učinak, dok su uspješne bile i ostale ekipe iz gornjeg dijela tablice- Šokadija, Bilje, Polet, Hajduk i Ribar!

U Baranjskom Petrovom Selu domaćin Dinamo s deset bodova na kontu iz osam susreta ugostio je Bratstvo iz Jagodnjaka, koji je u prethodnih sedam susreta ostvario maksimalan 21 bod! Pogodak odluke za nastavak stopostotnog niza Bratstva djelo je Davida Oršoša u 51. minuti susreta.

Šokadija iz Duboševice nakon svog drugog ovosezonskog poraza u kolo je ušla na diobi drugog mjesta, a u susretu devetog kola sučelila se sa Slogom iz Gajića koja je u prethodnih osam susreta uprihodila isto toliko bodova. U trijumfu Šokadije 4:0 dva je pogotka postigao Dalibor Kučuk (4′ i 82′) te po jedan Josip Balatinac (12′) i Josip Špernjak (64′).

Jovan Lazić iz Bolmana sa sedam osvojenih bodova iz osam susreta dočekao je Bilje koji se s četiri uzastopne pobjede uspeo do trećeg mjesta uoči ovog dvoboja. Bilje je na ovom gostovanju stiglo i do pete uzastopne pobjede do koje su ih svojim pogocima doveli Luka Petković (6′) i Domagoj Nad (90′).

Hajduk iz Popovca s pet pobjeda i tri poraza sučelio se s Napretkom iz Batine, koji je u prethodnih osam susreta ostvario učinak od tri pobjede, dva neriješena ishoda i tri poraza. Hajduk je u ovom susretu slavio 2:0 pogocima Bojana Pušelja (31′) i Darija Slavičeka (46′).

Polet iz Karanca s četiri uzastopne pobjede s kojima se uspeo na četvrto mjesto ugostio je Petlovac koji je u osmom kolu stigao do prve pobjede i ukupno pet bodova svladavši Jovan Lazić. Petlovac je poveo u 54. minuti preko Dorijana Stojanovića, a preokret i pobjedu 3:1 Poletu su osigurali s dva pogotka Bruno Barat (76′ i 79′) te s jednim Bruno Bartolić (85′)

Ribar iz Kopačeva s dvije uzastopne pobjede ugostio je Međimurec iz Kozarca koji je uz susret više uprihodio dva boda manje od svog domaćina, ukupno deset. Pogocima Renata Fremeca (14′) i Dalibora Antolića (65′) Ribar je otišao na plus dva, a brojčanu prednost od dva igrača gosti su uspjeli samo djelomično iskoristiti preko Igora Viljevca u 94. minuti za prepolavljanje zaostatka Međimureca i konačnih 2:1.

Columbus 2005 iz Suze ušao je u deveto kolo kao posljednja momčad ljestvice, a u ovome kolu odmjerio je snage s Beljem iz Kneževa, koje je istovremeno u osam kola skupilo šest prvenstvenih bodova. Columbus je upisao drugu ovosezonsku prvenstvenu pobjedu rezultatom 2:0, a pogotke za domaćina postigli su Miloš Terzija (43′) i Nikola Jakeljić (77′).