2. ŽNL Beli Manastir: Bilje nanijelo prvi poraz Šokadiji, Bratstvo iskoristilo kiks!

Odigrano je svih sedam susreta šestog kola 2. ŽNL Beli Manastir! U jedinom subotnjem susretu Jovan Lazić slavio je kod Belja, dok je u nedjelju do petog slavlja iz pet susreta stiglo Bratstvo iz Jagodnjaka, a Bilje nanijelo prvi poraz Šokadiji iz Duboševice!

Oglas
Izvor: HNS Comet

Belje iz Kneževa kao osma momčad sa šest osvojenih bodova ušla je u ogled šestog kola gdje im je s druge strane stajao Jovan Lazić iz Bolmana koji je uhvatio formu nakon tri uvodna poraza te osvojio četiri boda u susretima sa Slogom i Napretkom. Jovan Lazić poveo je u osmoj minuti pogotkom Anđelona Dedića, a odgovor Belja stigao je u 25. minuti preko Nemanje Ilića. Dvije minute kasnije gosti ponovno vode zgoditkom Nermina Živojevića, a konačnih 1:3 djelo je Mirka Miškovića u 75. minuti dvoboja.

Oglas

Lider ljestvice nakon pet kola s četiri slavlja i jednim neriješenim ishodom, Šokadija iz Duboševice, u sklopu šestog kola gostovala je u Bilju kod istoimenog domaćina koji je u pet kola obilježio dvije pobjede, jedan neriješen ishod i dva poraza. Iako je Šokadija povela pogotkom Josipa Balatinca, Bilje je u drugom poluvremenu preokrenulo susret te pogocima Igora Apčaga (53′), Willena (59′) i Leona Jerkovića (73′) slavilo s ukupnih 3:1.

Oglas

S četiri pobjede iz četiri odigrana susreta, kao jedina stopostotna momčad u susret šestog kola ušlo je Bratstvo iz Jagodnjaka, a s druge strane stajao im je Columbus iz Suze koji je u petom kolu stigao do prve prvenstvene pobjede svladavši Dinamo s 3:0. Do pete pobjede stiglo je Bratstvo i to rezultatom 5:1, a za domaćina dva pogotka postigao je Robert Nospak (24′ i 68′) te po jedan Goran Bare (6′), Andrej Moric (48′) i Dejan Nikolić (72′), dok je strijelac jedinog pogotka za goste iz Suze djelo Nikole Jakeljića u 13. minuti.

Nakon što je u četiri kola obilježio četiri pobjede, Hajduk iz Popovca obilježio je prvi prvenstveni poraz, a pobjedama se htio vratiti u susretu šestog kola gdje su putovali na neugodno gostovanje u Baranjsko Petrovo Selo kod tamošnjeg Dinama koji je sa sedam bodova ušao u ovaj susret. U ovom susretu slavio je domaćin 4:3 za kojeg su po dva pogotka postigli Robert Zaboš (7′ i 59′) i Marko Jurenec (18′ i 56′), dok je za goste iz Popovca precizan bio jednom Ivan Jagetić (19′) i dvaput Dejan Marković (28′ i 68′).

Vrlo dobro u natjecanja je ušao i Napredak iz Batine koji je u premijernih pet kola skupio deset bodova, a u susretu šestog kola u Batinu je stigao Polet iz Karanca koji je u petom kolu stigao do drugog prvenstvenog slavlja, onog nad Slogom iz Gajića 5:1. Tri boda iz Batine nosi momčad Poleta nakon slavlja 1:3 u kojem su pogotke za goste postigli Marin Čičak (15′), Stjepan Vidović (32′) i Bruno Bartolić (90′), a za domaćina Batinu Filip Lisica u 61. minuti dvoboja.

Sloga iz Gajića u pet kola je obilježila učinak od jedne pobjede, jednog neriješena ishoda i tri poraza. U susretu šestog kola stigao im je Ribar iz Kopačeva, koji je u svoja četiri odigrana susreta ostvario jedno slavlje, dva remija te jedan pretrpljeni poraz. U prvom poluvremenu ovog dinamičnog susreta nije bilo pogodaka, da bi u trećoj minuti nastavka preciznim udarcem Mateja Šileša Ribar stigao u vodstvo. Odgovor Sloge stigao je u 57. minuti kada uspostavit će se konačnih 1:1 postavlja Đorđe Bandobranski.

Međimurec iz Kozarca kao i Sloga te Jovan Lazić u kolo je ušao s četiri osvojena boda, a u Kozarac je stigla momčad Petlovca s dva osvojena boda iz pet odigranih susreta. Do druge pobjede Međimurec je predvodio Igor Viljevac s tri pogotka (22′, 52′ i 58′) te Nikola Bognar s jednim (56′), dok je kod Petlovca jedini zgoditak postigao Antonio Tota (15′).