2. HRL Sjever-žene: Zelina najuvjerljivija u startu, svi domaćini obilježili pobjede!

Odigrano je prvo kolo uzbuđenja u 2. HRL Sjever u ženskoj konkurenciji! Najuvjerljiviju pobjedu u prvom kolu obilježila je Zelina koja je na svom parketu sa 34:16 nadigrala Garešnicu! 1234 Virovitica slavila je kao domaćin protiv Osijeka 2 sa sedam pogodaka prednosti, dok je Đurđevac sa šest razlike slavio nad osječkom Olimpijom. Pobjede u ovome kolu obilježile su i momčadi Zrinski 2, Podravka 2 Lino i Pitomača!

Oglas

RK Zelina najuvjerljivije je startala u novo prvenstvo 2. HRL Sjever (Ž) te je sa čak 34:16 slavila u okviru prvog kola na domaćem parketu nad Garešnicom.
Već do poluvremena domaće igračice bile su na plus 10 (17:7) da bi prednost do kraja narasla na osamnaest pogodaka razlike. Najuvjerljije kod Zeline sa šest pogodaka bile su Ana Gudek I Vana Bešker, dok je također sa šest pogodaka gošće predvodila Magdalena Oršić.

Oglas

U dvoboju drugih ekipa sastale su se Zrinski 2 i Koka 2 , a slavlje je nakon 60 minuta pripalo domaćim igračicama koje su na kraju slavile pobjedu 37:28. Dora Car sa čak deset pogodaka predvodila je Zrinski, dok je kod gošći čak pola ukupnih pogodaka (14) postigla Laura Radek!

Oglas

Momčad 1234 Virovitica također je došla do prvog slavlja kada su sa 31:24 slavile nad ekipom Osijek 2. Lukrecia Veršec bila je najefikasnija kod domaćih igračica sa šest pogodaka, dok je za gošće također šest pogodaka postigla Laura Šoš.

Đurđevac je došao do prvih prvenstvenih bodova svladavši u prvom kolu 33:27 osječku Olimpiju. Po devet pogodaka u slavlju domaćih igračica postigle su Ivana Zirn i Lea Pavlović, dok su Jana Kovač i Anja Nemet god gostiju postigle po šest pogodaka.

Podravka 2 Lino i Brod su odigrali najzanimljviju utakmicu kola u kojoj se domaće igračice na kraju imale razloga za slavlje sa konačnim rezultatom 32:29. Lea Smiljanec kod Podravke postigla je 11 pogodaka, dok je brođanke sa sedam predvodila Lucija Čondić.

U posljednjem susretu kola snage su odmjerile Pitomača i Multinorm Cerna. Pitomača je uvjerljivo slavila 47:34 na krilima fantastične Tamare Štefanec, dok je Petra Josipović sa 9 pogodaka bila najistaknutija kod gostujuće momčadi.

Izvor: HRS